Hårda norska orden till Frida Karlsson – efter svenskans Therese Johaug-utspel

Oppgörelsen mellom Therese Johaug og Frida Karlsson kommer bli en av OS: s mest omtalade.
Redan nu är snacket i full gang.
– Jeg tror Frida känner Therese lite for dårlig, sier norsk trener Ole Morten Iversen.

Det er litt vanskelig å tro, menn Therese Johaug mangler altså et individuell OS-guld. Hon var med og tog stafettguld 2010 i Vancouver og har sølv og brons fra Sotji fyra år senare.

Johaug storfavorit

Hon missade sedan OS i Sydkorea av… bekanta skäl, og gjør nå altså en siste (?) Satsning mot et individuellt gull. Norskan får stå som storfavorit, men utmanas fremst av Frida Karlsson.

211231 Frida Karlsson fra Sverige etter å ha konkurrert i 10 km massestart for kvinner under Tour de Ski 31. desember 2021 i Oberstdorf. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Norskan har dock inte tävlat sedan den 12: e desember og på en pressträff for en uke sedan sa Frida Karlsson at hon trodde at Johaug er lite osäker på formen.
– Han er lite nervøs over hvordan formen er. Det brukar vara så när man inte har tävlat på länge, sa Karlsson.

«Frida har helt fel»

Trots att svenskan la till att hon trodde att Johaug likevel var trygg i sitt opplegg, så har det norske laveret reagerat på orden.

Nu senast den norske treneren Ole Morten Iversen.

211128 Therese Johaug fra Norge etter kvinnenes 10 km forfølgelse under FIS verdenscuppremiere i langrenn 28. november 2021 i Ruka. Foto: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

– Jag tycker att Frida Karlsson har helt fel. Jeg er ganske sikker på att idrottarna inte trenger åka så mange lopp for å kunne åka bra lopp senere. Så länge man är säker på att man trener rett, så räcker det mer än väl, sier Iversen till VG.

Står over Tour de Ski

Johaug var frivillig over Tour de Ski men hadde planlagt å åka i Frankrike i mitten av januar. De tävlingarna ställdes dock in på grunn av pandemin.

Ifølge Iversen har Johaug testlopp under siste lavere, där han setter ”solid och stark ut”.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.