Håndball: Norges europamester etter pensjonisttilværelsen

Første omgang mot Danmark i gruppespillet var den som knuste Sveriges medaljedrømmer i håndball-EM. Etter å ha slitt med det samme i mellomrunden, gjorde Norge leksene sine og klarte etter en forsinkelse å forsvare EM-gullet.

Men det var på håret.

I første omgang klarte det danske forsvaret å nøytralisere Norges kanskje skarpeste våpen. Henny Reistad, kåret til turneringens beste spiller og av mange regnet som verdens beste, hadde ikke funnet nettet en eneste gang de første 30 minuttene.

Nora Mørk var spilleren som holdt Norge inne i kampen da lagene gikk til pause med Danmark som ledet 15–12.

Danmark har kollapset

Norge hevdet seg i andre omgang. Den forsvarende mesteren erstattet keeper Katrine Lunde, som ble eliminert igjen mot Sverige, og returnerte til kampen. Med fire minutter igjen skjøt Reistad ballen til den norske ledelsen.

Det som fulgte var en fullstendig dansk kollaps. Keeper Sandra Toft ble ikke hjulpet av forsvaret sitt og Norge klarte å cruise inn til seier og sitt andre gull på rad i EM.

Sluttresultatene ble skrevet som 27–25.

Montenegro brølte i bronsekampen

I bronsekampen kom Montenegro brølende tilbake for å ta hjem kampen mot Frankrike 27–25 etter ekstraomganger og ta sin første EM-medalje på ti år. Frankrike på sin side forble uten medalje for første gang siden 2014.

KLIPP: Magnus Grahn-kritiker: «En katastrofal halvdel ordnet alt»

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

Magnus Grahn-kritiker: «Det var en katastrofal halvdel som forårsaket det» Foto: Bildbyrån/SVT