Håndball. For sin siste Golden League drar Blues til Norge med en ombygd gruppe

2021-2022-utgaven av Golden League, en vennskapskonkurranse med ett stopp i hvert av arrangørlandene (Frankrike, Norge og Danmark), vil være den siste som spilles av det franske håndballlaget, kunngjorde presidenten i det franske forbundet tirsdag. Filippo Banano.

«Ideen er å forberede veien for Paris-2024 med prioritet å spille kampene i Frankrike», forklarte sistnevnte under en pressekonferanse. «Det var viktig å beskytte spillerne. Med to kamper i uken i stedet for tre noen ganger nødvendig. Mindre reiser, mindre tretthet, mindre fly, mindre karbonutslipp,» sa Philippe Bana.

Golden League, den siste utgaven av Blues, begynner derfor denne uken med et første stopp i Norge, først i Frankrike i januar og deretter et tredje i Danmark i mars. Tre etapper som Nederland er invitert til denne sesongen. «Dette er et veldig kostbart opplegg og som utøverne ikke er forberedt på, estimerte trener Guillaume Gille. Å spille tre kamper på fire dager på denne tiden av året hadde vært tull.»

Han valgte også ut en kraftig ombygd gruppe til å møte Danmark lørdag i Trondheim og deretter Norge på søndag.

«Stol på de unge»

Kun syv spillere med mer enn ti landskamper og fire olympiske mestere er tatt ut til å møte Danmark lørdag og Norge søndag. «Ideen er å gjennomføre en ganske bred gjennomgang av arbeidsstyrken,» beskrev Guillaume Gille på en pressekonferanse.

«Vi har bestemt oss for å stole på ungdommene og å la flertallet av lederne av dette laget være fri, la han til. Vi vil få en helt annen generasjon, et veldig forandret lag som vil tillate oss å teste mange ting.»

Blueslisten

Keepere: Kevin Bonnefoi (Montpellier), Rémi Desbonnet (Nîmes)

Venstre kantspiller: Hugo Descat (Montpellier), Dylan Nahi (Kielce / POL)

Venstreback: Jean-Jacques Acquevillo (Nîmes), Karl Konan (Aix), Timothey N’Guessan (FC Barcelona / ESP), Élohim Prandi (Paris SG)

Sentraltransport: Kentin Mahé (Veszprem / HUN), Aymeric Minne (Aix)

Pivot: Théo Monar (Nantes), Arthur Lenne (Montpellier)

Høyrebacker: Julien Bos (Montpellier), Luc Tobie (Nîmes)

Høyre kant: Benoît Kounkoud (Paris SG), Yanis Lenne (Montpellier HB), Valentin Porte (Montpellier)

Så tre spillere forventes å feire sitt første valg denne helgen: Nîmes høyreback Luc Tobie, Montpellier-pivoten Arthur Lenne og hans lagkamerat Julien Bos, avsløringen av MHB-sesongens start.

Denne uerfarne gruppen vil bli overvåket av fire olympiske mestere: den nye kapteinen Valentin Porte, Hugo Descat, Timothey N’Guessan og Kentin Mahé.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.