Det ble sendt inn søknader fra 58 fartøyer sammen med posisjons- og fangstdata. 40 av dem, registrert i Bretagne eller Normandie, ble klarert, sa Guernsey-tjenestemenn. Ifølge dem vil det bli utstedt lisenser for ytterligere tre skip senere.
Frankrike er sint over at Storbritannia og Kanaløyene, Jersey og Guernsey ikke har gitt noen franske fartøy tillatelse til å fiske i deres farvann etter Brexit.
I henhold til London-Brussel-avtalen som ble oppnådd sent i fjor, kan europeiske fartøy fortsette å fiske i britiske farvann hvis de søker om nye lisenser og kan bevise at de har fisket før.
I mai omringet franske trålere en kort periode Jerseys hovedhavn på grunn av spenninger rundt fiskemuligheter utenfor Kanaløyene i Den engelske kanal.
Guernsey-tjenestemenn fortsatte å fornye lisensene sine på månedlig basis ettersom søknader ble behandlet.
Under lisensene, kunngjort onsdag, vil 40 fartøyer kunne fortsette å fiske i Guernsey-farvann fra februar 2022.
Lisenser for ytterligere tre skip vil bli utstedt «etter hvert», sa tjenestemenn.
Andre fartøyer på den foreløpige listen vil kunne fiske i britiske farvann frem til 31. januar 2022. De får ikke lov til det senere med mindre de fremlegger bevis på at de har fisket her før.
«Vi har nådd en betydelig milepæl i retningslinjene for lisensiering, som vi ga ut i september,» sa Jonathan Le Tocq, en Guernsey-tjenestemann.
«Vi setter pris på vårt gode forhold til Normandie, Bretagne og Manchuria … Jeg håper dagens forhold vil gi den sikkerheten og stabiliteten som forventes i disse nye tider,» la han til.
«Kampen er ikke over»
Den franske fiskeriministeren Annick Girardin sa at lisensen var «gode nyheter for våre fiskere».
Når han snakker om fremgangen som er gjort med Guernsey, sa han, men la til at «kampen ikke er over ennå: 111 lisenser er ennå ikke utstedt», hovedsakelig i Jersey og London.
EU har gitt Storbritannia frist til 10. desember med å avgjøre saken.
Franske fiskere forstyrret trafikken på tvers av kanaler i flere timer forrige uke i protest mot det britiske brexit-fiskerettsregimet.
Et halvt dusin fiskebåter blokkerte ferger i havnen i Calais nord i Frankrike og havnen i Utrecht i Normandie i sørvest.
Protesten fra franske fiskere kom på et tidspunkt da naboforholdet er på sitt verste på flere tiår og bare dager etter hendelsen der 27 mennesker omkom i en synkende migrantbåt i Den engelske kanal.
På det tidspunktet trådte en handelsavtale etter Brexit mellom Storbritannia og Norge i kraft onsdag. Den krever tollfri handel med produkter som fisk, noe som kan komme forbrukerne til gode, men også skape ny konkurranse for den britiske fiskeindustrien, som er under stort press.
Avtalen ble inngått i april, men det ble ikke oppnådd enighet om fiskemuligheter i hverandres farvann.
«Denne avtalen vil støtte aktiviteter i alle sektorer over hele landet, fra fiskeri i Skottland og Grimsby til innovative finansteknologiselskaper i våre storbyer,» sa Anne-Marie Trevelyan, sekretær for internasjonal handel.
«Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert.»