Grenseoverskridende samarbeid skal redde fjellreven

Grunnloven tar tid

– Etter vår erfaring bruker fjellreven noen år på å bosette seg på nye steder, så vi setter ut fjellrev i samme område i flere år. For eksempel på Varangerhalvøya øker bestanden igjen takket være fôringsstøtte og utsettinger under avlsprogrammet 2018-2020, sier Kristine Ulvund i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Allerede i 2017 ble det installert flere fôringsstasjoner i Troms og Finnmark som en del av prosjektet Felles Fjellrev Nord. Det samme gjelder grenseområdet mot Sverige og Finland. Noen av fjellrevene fra Varangerhalvøya har siden funnet veien til prosjektets fôringsstasjoner, men har også blitt sett i tilfluktsrom i Finland.

Grenseoverskridende samarbeid

Miljødirektoratet bekoster og gjennomfører utslippene ved hjelp av blant annet Naturvårdsverket (SNO) og Norsk institutt för naturforskning (NINA). Men det er også en omfattende utveksling med svenske og finske aktører, blant annet gjennom EU-prosjektet Felles Fjellrev Nord II.

Felles Fjellrev Nord II deltar i styret for Norrbottens län, Stockholms universitet og Metsähallitus / Metsähallitus med midler fra Interreg Nord. Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Norges arktiske universitet (UiT, Tromsø) bidrar også i prosjektet, men med egen finansiering. Prosjektet håper å kunne bistå norske myndigheter ved å utvide deres støttefôringsinnsats, rødrevjakt og inventar i grenseområdet.

Felles Fjellrev Nord II | Norrbottens fylkesstyre

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *