God’s Grace dokumentarserie om Alf Svensson på SVT Play

Dette er den tidligere lederen for Kristelig Folkeparti

Alf Svensson fra Gränna var leder av Kristelig demokrati-partiet i 31 år mellom 1973-2004. Nå er dokumentarserien «Partyleder ved Guds nåde» om hans tid som politiker sluppet på SVT Play.

Denne tirsdagen var den første for dokumentarserien Partileder ved Guds nåde på SVT Play. Serien er laget av journalisten Jesper Henke og skildrer den tidligere lederen av Kristelig Folkeparti Alf Svensson, som var partileder for KD i 31 år. I dokumentaren skal vi følge den kronglete veien til KrF som førte til at partiet havnet i Riksdagen etter valget i 1991, 27 år etter at partiet ble stiftet i 1964.

Vi møter en ærlig og grublende tidligere partileder som leser dagboken sin høyt, aldri viser tidligere publiserte brev, og forteller om kampene som var i ferd med å bryte den. Fra starten av partiet har motstand mot abort vært en selvfølge, men for første gang snakker Alf Svensson om da abortsaken rammet ham personlig og fikk ham til å endre standpunkt. Alf Svensson vokste til slutt ut av sitt eget parti, og valget i 1998, da partiet tredoblet sin valgstøtte, ville for alltid gjøre Alf Svensson til et ikon i partiet.

Partileder ved Guds nåde den fokuserer dels på Alf Svenssons utdannelse hos pinsebevegelsen i Småland, men også på hvordan han mener Kristdemokraterna har kommet nærmere og nærmere Sverigedemokraterna i nyere tid.

Begge episodene av Party Leader of God Nåde er tilgjengelig for streaming på SVT Play.

Mer lesing:

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.