Gilbert Tribo (til venstre) dro til Norge for nyttår – «Vi feiret i ensomhet»

Hun skriver om turen på sosiale medier og hevder hun gjorde den så ansvarlig som mulig:

– Vi dro dit og feiret det nye året i vår ensomhet. Vi reiste i bilen vår, hadde all maten med oss, stoppet bare for å spise i bilen og stoppet bare for å gå på do. Da ble vi stående alene på hytta i Norge.

Scanians helsevesen er arbeidskrevende og du er svært ansvarlig, var det virkelig på tide å reise da?

– Jeg har hatt daglig kontakt med mine ledende tjenestemenn og har hatt full kontroll på situasjonen. Men selv en politiker som har jobbet hardt og hardt trenger å ta fri noen ganger, akkurat som våre ansatte. Det var en veldig tøff tid, og det vil det fortsette å være. Jeg tok et par dager fri da jeg prøvde å slappe av, og jeg tror folk forstår det perfekt.

Obligatorisk stenging av grenser

I desember var Gilbert Tribo (til venstre) en pådriver i spørsmålet om stenging av grensen til Danmark, som regjeringen i all hast presenterte 22. desember. Alle utenlandske reisende fra Danmark blir stoppet ved grensen, som han fikk Dansker med hytter i Sverige for å protestere.

Du motsatte deg at danskene skulle komme til Skåne, rimer det ikke litt når du drar til Norge selv?

– Jeg har vært mot danskene som kommer til Skåne for å handle morsomt. Jeg nevnte også at dansker som kommer til Skåne fordi de eier eiendom her er velkomne dersom de følger de anbefalingene og restriksjonene som gjelder.

Tror du at tilliten din på en eller annen måte er skadet på grunn av dette?

– Det er nettopp derfor jeg var åpen om det og skrev dette innlegget. Det er en tillitssektor og jeg vil spille kortene mine, så vi tenkte og det var slik jeg resonnerte. Og også at jeg fulgte alle restriksjoner og anbefalinger. Jeg tror at folk vil fortsette å ha stor tro på meg og de meningene jeg har.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.