Forskerne som utførte eksperimentet i laboratoriet tror de har oppdaget ungdomseliksiren: testresultatene er tydelige

En mus er veldig aktiv, spiller sport, trener konstant på et racinghjul montert på et bur. Den andre er lat: han spiser og sover. Hva ville skje hvis vi lånte det første blodet til det andre?

Forskerne gjorde dette ved å injisere aktivt museblodplasma i en lat mus. De merket en markert effekt. Den late musen presterte bedre på hukommelses- og læringstester etter tilskudd av ungt blod. I tillegg reduseres de inflammatoriske prosessene i hjernen hans. Det fungerte som en ungdomseliksir.

Selve musen så ut til å bli forynget. Selv om disse funnene ikke nødvendigvis vil bli replikert hos mennesker, håper forskerne at de vil bidra til å utvikle terapier som bremser Alzheimers og andre senatviner-sykdommer.

Faktisk er disse funnene ikke engang helt nye. Og tidligere har det vært studier som viser at å injisere ungt blod i aldrende mus forbedrer tilstanden til vevet deres. For eksempel har tilstanden til musklene blitt betydelig forbedret.

Dette hjelper forskerne å se for seg mulige måter å bekjempe aldring og bedre forstå normale aldringsprosesser.

Forskere vet nå at livsstilsfaktorer kan overføres på denne måten. I tillegg identifiserte de aktive «ungt blod»-partikler, med fordelen av ekstracellulære vesikler, som kunne integreres i en rekke terapier.

Slik forskning åpner døren for nye terapier for å hjelpe traumatiserte eldre mennesker hvis vev ikke gror like godt. I tillegg kan en ung manns blodplasma bidra til å bremse utviklingen av Alzheimers.

Kilde: https://www.eurekalert.org/news-releases/936590

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.