Formel 1 – Verdensmester Verstappen feiret til morgen

Etter å ha vunnet Formel 1-verdenstittelen på søndag, feiret Max Verstappen (Red Bull) til kl. «Alle følelsene forlot meg. Det var veldig gøy. Å våkne etter det var mindre gøy. Jeg antar at jeg kunne ha hoppet over den siste drinken» – spøkte nederlenderen.

Verstappen tok sin første karrieretittel i søndagens dramatiske Abu Dhabi-løp, siste runde i verdenscuppen. I det store flertallet av Grand Prix var den forsvarende briten Lewis Hamilton (Mercedes) i ledelsen, men kanadiske Nicholas Latifi (Williams) hadde en ulykke bare runder før mål og en sikkerhetsbil dukket opp på banen. Etter nøytralisering ble løpet gjenopptatt på siste runde, hvor nederlenderen klarte å overta den syv ganger vinneren av syklusen.

Avgjørelsene til løpsdommerne utløste protester fra Mercedes, som tidligere uten hell ba om å annullere resultatene fra International Automobile Federation (FIA) og som nå vurderer å ta ytterligere rettslige skritt.

Verstappen sa imidlertid at Mercedes-sjef Toto Wolff, som var rasende av raseri etter løpet søndag, sendte ham en gratulasjonsmelding.

«Totò skrev at han gratulerer meg for hele sesongen og at jeg fortjener tittelen. Det var veldig hyggelig. Følelsene var store i begge lag helt til siste runde. Det er hva det er, vi får se hva som skjer videre.» – la den 24 år gamle nederlenderen til.

Mercedes» innvendinger reiste to spørsmål: For det første ga dommerne først utestengelse og lot deretter de to sjåførene gjenopprette den tapte runden bak sikkerhetsbilen mellom Hamilton og Verstappen. Hvis de ikke hadde ombestemt seg, ville nok ikke nederlenderen hatt tid til å møte dem – til tross for at han ble tvunget til å la de raskeste spillerne passere – og ta igjen engelskmennene.

For det andre, ifølge det tyske teamet, tok Verstappen kort forbi Hamilton før starten av den siste runden, da reglene for sikkerhetsbilen på banen fortsatt var på plass.

Mercedes har kunngjort at de i løpet av de neste dagene vil ta stilling til om de vil anke ytterligere i saken.(PAP)

mm / kry /

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.