«For å styrke seriøst arbeidsliv» – Byggearbeideren

Større rett til faste jobber – og forbud mot å ansette anleggspersonell i enkelte regioner. I Norge kan store endringer snart bli en realitet.

— Dette vil styrke det seriøse arbeidslivet som Norge ønsker å prege, sier Hadia Tajik. Foto: Mostphotos / Pressebilde

Den norske regjeringen han ønsker å stramme inn reglene for personalet. Regjeringen, som styres av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, foreslår å forby innleie av personale på Oslo-byggeplassene. Viken og Vestfold fylker i Midt-Norge kan også omfattes av forbudet.

– Målet er et trygt arbeidsliv. Vi ønsker å sikre at arbeidstakere får mer makt over hverdagen. Det gjør bedriften mer produktiv, mer konkurransedyktig og investerer mer i ansattes kompetanse, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) i en pressemelding på den norske regjeringens nettsider.

Regjeringen ønsker også endre reglene for personell i arbeidsmiljøloven for alle virksomheter i Norge. De ønsker blant annet å fjerne muligheten for bedrifter til å ansette arbeidere for en kortere periode og tilby innleide flere faste arbeidsmuligheter etter at de har jobbet som innleide.

– Dette vil styrke det seriøse arbeidslivet som ønsker å prege Norge, sier Hadia Tajik.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.