FC Rijnmond: «Å spille uten publikum er som å spille i en kiste»

Vincent Bijlo var absolutt ikke imponert over den nederlandske landslagsspilleren, som ga en 2-0-ledelse (og dermed en billett til VM) mot Montenegro lørdag. I løpet av tre minutter var ledelsen til Orange borte som snø i solen. «En dårlig kollektiv konsentrasjon. Veldig spesiell. De gjør alt de kan for å gjøre det spennende, sier Bijlo.

Få spillere scoret nok på Orange. Feyenoord-keeper Justin Bijlow likte heller ikke spillet og så ikke bra ut, spesielt med det andre målet. «Jeg trodde ikke det var en målvaktsfeil, han skled litt på det andre målet. Van Gaal handler ikke om å gjøre ham ofre. Men i kampen mot Norge må han forbedre seg», tror Sinclair Bischop.

aldri tape

Imidlertid bør det være oransje i sin helhet. Taper de mot Norge på tirsdag, så er det det. Harry van der Laan: «Men jeg tror det blir bra. Spiller Holland konsentrert, vil de aldri tape mot dette Norge. Jeg kan virkelig ikke forestille meg det.»

Uansett kan to Feyenoord-spillere gjøre livet ganske surt for Orange. Marcus Pedersen og Fredrik Aursnes står begge på De Kuips liste i minutter mot det nederlandske landslaget. Bijlo er full av lovord om førstnevnte. «For meg er han virkelig en Feyenoord-spiller, uforgjengelig. Jeg tror han er en spiller med potensial.»

Van der Laan: «Jeg er ikke imponert over treningen hans, for å være ærlig. Han har et godt kryss og har potensial, men han spiller alltid alt i restitusjonen. Menn til sammen er mye mer entusiastiske for Aursnes. «Den ideelle tolvtemann for ethvert lag,» sier Bischop.

Den siste kampen mellom profesjonelle

I teorien kan Nederland-Norge bli den siste profesjonelle fotballkampen i Nederland for øyeblikket. Æres- og førstedivisjonsklubber henspiller på bevegelige kamper, fordi publikum ikke er velkommen på stadionene de neste tre ukene.

Biskop: «Dette har fordeler og ulemper. Du vet tydeligvis ikke om det virkelig vil ta tre uker. Det er også vanskelig hvis du spiller i Europa uansett og ikke har en rytme. På den annen side koster hver hjemmekamp uten publikum Feyenoord ni tonn.»

For Bijlo er det bare én løsning: flytt spillene. «Kuipen med publikum er vakker. Når du spiller uten publikum, ser det ut som du spiller fotball i en kiste. Jeg liker ikke».

Uansett hva som kommer ut av det, vet Bijlo med sikkerhet én ting. Feyenoord blir mester. «Jeg sier ja! Selv om jeg noen ganger tror det ikke. Vel, det vil skje. Hvis du vinner mange ganger i det 92. minutt er det et tegn».

Excelsior-spiss av høy kvalitet

Excelsior spilte en vanvittig kamp mot Almere City søndag. Han var 3-1 opp, 3-4 under, men fikk likevel et løp. Og Thijs Dallinga, Kralingers goldcrest denne sesongen, gjorde sin syttende for sesongen. Van der Laan er imponert. «Han ender alltid opp som teknisk begavet og har et øye for andre spillere. Den har virkelige kvaliteter, sa Van der Laan.

Se FC Rijnmond her.

«>

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.