Facebook beveger seg bort fra teknologi for ansiktsgjenkjenning

Foto av Dado Ruvicius (Reuters / Scanpix)

Det sosiale nettverket Facebook kunngjorde tirsdag at det ikke lenger vil bruke teknologi for ansiktsgjenkjenning, som automatisk identifiserer brukere av det sosiale nettverket i lagt ut bilder og videoer.

Ifølge selskapet var flyttingen et svar på økende offentlige og regulatoriske bekymringer om anleggets sikkerhet. Selskapet kunngjorde også sin intensjon om å slette tidligere innsamlet informasjon knyttet til denne Facebook-funksjonen.

Riktignok har Facebook til hensikt å fortsette å utvikle teknologi for ansiktsgjenkjenning og kan bruke den i produkter den vil utvikle i fremtiden.

«Når vi ser fremover, ser vi fortsatt ansiktsgjenkjenningsteknologi som et kraftig verktøy for folk som trenger å identifisere seg eller unngå å være etterlignet,» sa Jerome Pesenti, visepresident for kunstig intelligens i Facebook.

Selskapet sa at de planlegger å implementere avgjørelsen globalt innen desember.

Du husker at Facebook har vært i trøbbel i det siste. Selskapet annonserte nylig at det endrer navn til Meta. Facebooks rebranding sammenfaller med kritikk fra lovgivere og regulatorer i flere land om selskapets makt på det globale markedet.

Facebooks problemer begynte i høst da Frances Haugen, en tidligere Facebook-dataanalytiker, avslørte at Facebook ikke tar skritt for å redusere bruken av skadelig innhold for profitt.

Velg de bedriftene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenteret osv. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.