Et dårlig resultat er nok og Polen mister frøet! Disse kampene avgjøres av det polske landslaget

Se videoen
Ojrzyński: Du kan se at noen spillere ikke har vokst opp i denne situasjonen

Allerede før mandagens kamp slapp WeGlobal Football en analyse som sier at Polen har 91 % sjanse for å bli seedet i sluttspillet.

Etter kampen mot Ungarn falt imidlertid oddsen til bare 21,1 prosent: Polakkene ble forbigått av Skottland (takket være et 2-0-tap mot Danmark) og også waliserne (som spiller tirsdag tirsdag). Belgia med en opprykk) har også en bedre sjanse.

Andreplass i el. VM 2022:

 1. Portugal 17 poeng 8 kamper, mål 17: 6 (+11)
 2. Skottland 17 pkt 8 14: 7 (+7)
 3. Italia 16 pkt. 8 13: 2 (+11)
 4. Russland 16 poeng 8 14: 5 (+9)
 5. Sverige 15 poeng 8 12: 6 (+6)
 6. Polen 14 poeng 8 18:10 (+8)
 7. Wales 14 poeng 7 13: 8 (+5) / tirsdag spill mot Belgia, kjempe om 2. plass med Tsjekkia
 8. Nord-Makedonia 12 poeng 8 14:11 (+3) / ingen sjanse til å seede
 9. Tyrkia 12 poeng 7 16:15 (+1) / tirsdag spiller mot Montenegro, kjempe om de to første plassene med Nederland og Norge
 10. Finland 11 poeng 7 10: 8 (+2) / Tirsdag spill mot Frankrike, kjempe om 2. plass med Ukraina (som ikke har mulighet for seedet)

Portugal, Skottland, Italia og Russland vil være 100 % adskilt. Nord-Makedonia vil selvsagt ikke være seedet og Finland vil forbli på 99,9 % (hvis de taper sluttspillet med Ukraina, har de ingen sjanse til å bli seedet). De resterende lagene får selskap av to lag som skal spille sluttspillet som gruppevinnere av Nations League: Østerrike og Wales eller Tsjekkia (laget som tar 3. plass i gruppen).

For annet sportsinnhold, se også Gazzetta.pl

Så hva må til for at Polen skal beholde tredjeplassen? Alle tre betingelsene må være oppfylt:

 • Wales kan ikke vinne mot Belgia
 • andrelaget i gruppe G (Nederland, Tyrkia eller Norge) kan ikke ha bedre balanse enn Polen. Det vil skje hvis Tyrkia og Norge ikke slår Montenegro og Holland på bortebane
 • Finland kan ikke vinne mer enn syv mål mot Frankrike

Vi bør ikke bekymre oss for det tredje punktet, men de to første er et stort problem. Først og fremst fordi Roberto Martinez, trener for det belgiske landslaget, allerede har annonsert at hans største stjerner får en pause, som i teorien vil ha en mye lettere oppgave for Wales – og uavgjort vil være tilstrekkelig. Og selv om Nederland tapte mot Norge ville skape sensasjon, er tyrkerne favorittene til bortekampen med Montenegro: selv om det ble uavgjort 2:2 i den første kampen mellom disse to lagene, og for noen dager siden Montenegro scoret to mål for Nederland på fire minutter (2:2) og tok unna litt opprykk. Dette betyr at på tirsdag bør polske fans være spesielt oppmerksomme på tre kamper som starter klokken 20.45:

 • Wales – Belgia
 • Montenegro – Tyrkia
 • Nederland – Norge

Og vi minner om at det er nok at bare én av variantene går imot planen vår om å få Polen til å miste sin posisjon. Og dette er en stor forskjell: lag som ikke er seedet kan gå til semifinalen i sluttspillet mot Portugal eller Italia, og de som er seedet i Nord-Makedonia eller Østerrike. For å reise til Qatar må du slå to rivaler: en i semifinalen og den andre i sluttspillfinalen (her teller ikke seedet lenger og gjesten trekkes ved loddtrekning). Vi vil lære om kampanjeprosessen under trekningen som er planlagt fredag ​​26. november.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.