Erling Haaland scoret to mål da Borussia Dortmund scoret seks mål mot Wolfsburg – Europeisk sammendrag | Fotballnyheter

Erling Haaland scoret to ganger da Borussia Dortmund slo Wolfsburg 6-1 på lørdag, og holdt dermed små sjanser til å vinne Bundesliga.

Dortmund er seks poeng bak Bayern München med kun én matematisk sjanse til tittelen. Seks ganger europamester Bayern, eliminert i Champions League denne uken, kan gjenopprette sin ni poengs ledelse med seier mot slitende Arminia Bielefeld på søndag.

Dortmund tok kontroll med tre mål på fem minutter. Forsvarer Tom Rothe headet hjem fra en Julian Brandts-corner i det 24. minutt, midtbanespiller Axel Witsel hoppet to minutter senere etter at Haaland frigjorde seg og forsvarsspiller Manuel Akanji omsatte et frispark fra Marco Reus like før halvtimen.

Fem minutter senere scoret Emre Can med et skudd fra utenfor feltet som keeper Koen Casteels bommet.

Haaland tok sitt første mål i det 38. minutt da det ble satt opp av Reus og passerte Casteels og den produktive norske stjernen satte inn 6-0 i det 54. minutt etter å ha kombinert bra med Brandt.

Midtbanespiller Ridle Baku scoret et sent trøstemål for Wolfsburg, som han ikke hadde scoret på noen av sine fem tidligere turer til Westfalenstadion.

Den ungarske kantspilleren Roland Sallai scoret to mål på femteplass Freiburg slo midten av tabellen Bochum 3-0 til lik poeng for Leipzig, nummer fire på tabellen, som spiller på søndag.

Sjette plass Koloni vant 3-1 mot lokale rivaler Borussia Mönchengladbach å vinne en ettertrykkelig brakett i Reno-derbyet, etter å ha vunnet 4-1 tidligere denne sesongen.

Franske spiss Anthony Modeste fortsatte sin fine form ved å ta Köln ledelsen med sitt 16. ligamål, og midtbanespillerne Florian Kainz og Dejan Ljubicic la hver til 3-0 ved pause.

Den sveitsiske spiss Breel Embolo trakk tilbake et sent mål for Gladbach på midten av tabellen.

Hertha Berlin økte sjansene for å holde tritt med en 1-0 seier Augustatakket være et mål i andre omgang av den tyske midtbanespilleren Suat Serdar.

Hertha ble nummer 15 og har store kamper mot nedrykksrivalene Stuttgart og Bielefeld. Stuttgartsom var ett poeng bak Hertha på 16. plass trakk de 0-0 midt på tabellen Mainz.

Serie A: Vlahovic gjenvinner et dramatisk poeng for Juve; Fiorentina stiger til sjetteplass

Dusan Vlahovic scoret uavgjort i det 95. minutt for å vinne Juve et poeng sent i uavgjort 1-1 med ni mann Bologna.

Et akrobatisk overheadspark av Alvaro Morata går utenfor til den serbiske spissen svarer med en heading ved den andre stolpen som finner målet for poenget til bianconeri. Han hadde blitt nektet straff i en kontroversiell VAR-avgjørelse øyeblikk tidligere.

Juventus er fortsatt nummer fire, mindre enn tre poeng bak Napoli, tredje, som tar imot Roma på femte plass på mandag.

Marko Arnautovic ga Bologna ledelsen ved pause, snublet på et gjennomspill fra Roberto Soriano og forbi keeperen for å sette ballen i et tomt mål. Bolognas siste seks mål har alle blitt scoret av Arnautovic, som har 12 denne sesongen.

De spiller for den syke treneren Sinisa Mihajlovic, som er på sykehuset mens hun får behandling for leukemi.

Bilde:
Dusan Vlahovic scoret uavgjort i det 95. minutt for Juventus

Morata trodde han hadde tjent Juventus en sen straffe da den så ut til å ha blitt felt inne i området av Adama Soumaoro, men det ble ikke tildelt noen straffe etter at en VAR-gjennomgang slo fast at feilen hadde skjedd utenfor boksen.

Soumaoro ble utstedt et rødt kort etter vurdering for dissens. I påfølgende Bologna-protester ble Gary Medel også utvist, og etterlot gjestene med ni menn.

Vlahovic – som kom til fra Fiorentina i januar – scoret deretter sitt 22. mål denne sesongen og det 50. i Serie A-karrieren.

Fiorentina tur tur Venezia 1-0 med et mål fra Lucas Torreira om å rykke opp til sjetteplass og en potensiell plass i Europa.

Viola har vunnet tre kamper på rad, seks av de åtte siste, og er ubeseiret i seks kamper på rad.

Torreira scoret fra kloss hold fra et frispark, etter at Igor Julio dro ballen fra grunnlinjen. Torreira, på lån fra Arsenal, bidro også til å sette inn et skudd for Jonathan Ikone, som traff stolpen.

Fiorentina gikk ett poeng foran Lazio og ett poeng bak Roma. Violaen besøker Juventus onsdag i den andre etappen av Coppa Italia. Venezia forble i gapet etter deres syvende nederlag på rad.

Siste plass Salerno og 17. plass Cagliari hver avsluttet vanskelige tider med seire som kan være nøkkelen til å unngå nedrykk.

Federico Fazio og Ederson scoret tidlig for Salernitana ved å slå Sampdoria 2-1 og feiret sørklubbens første seier på mer enn tre måneder. Det var også Salernitanas første seier under Davide Nicola, som ble kåret til klubbens tredje manager denne sesongen i februar.

Salernitana forblir sist på stillingen, men rykker til fire poeng fra redningen med to kamper igjen.

Alessandro Deiola tar en volley før pause ved å slå Cagliari Sassuolo 1-0 for å fullføre en tapsrekke på fem kamper og flytte seks poeng fra fallsonen.

I mellomtiden, Udinese truffet Empoli 4-1, som brakte forrige sesongs serie B-seiersrekord til 16 kamper.

La Liga: Villareal vinner igjen etter sjokket i Champions League

Gerard Moreno scoret ett og skapte et nytt da Villareal slo Getafe 2-1
Bilde:

Gerard Moreno scoret ett mål og forberedte et nytt før han ble byttet ut på grunn av skade Villareal2-1-seieren inn Getafe Lørdag i Liga.

Til tross for at han slet med skader denne sesongen, var Moreno en nøkkelspiller i Villarreals imponerende løp til Champions League-semifinalen, der han eliminerte Juventus og sist Bayern München.

Spissen førte Villarreal i ledelsen i det syvende minuttet etter å ha scoret etter en pasning fra Paco Alcacer. Deretter var han med på å sette inn 2-0 i de 16 minuttene da han stjal ballen på midtbanen for å sette i gang en kontring.

Den spanske landslagsspilleren, som også scoret Samuel Chukwuezes avgjørende mål for å banke Bayern på tirsdag, lagde crux-pasningen nok en gang mens han spilte med Manuel Trigueros og slo David Soria.

Unai Emery har gjort sju endringer i startoppstillingen sin siden kampen mot Bayern.

Moreno måtte byttes ut i det 61. minutt etter å ha blitt assistert av lagets leger og gikk deretter forsiktig unna. Tre minutter senere kastet Enes Unal en for Getafe med sitt 15. mål, bare nest etter 24 av Karim Benzema, leder i ligaen.

Villarreal har gravd for å få slutt på Getafes ubeseirede serie på 10 strake hjemmekamper, med det forrige nederlaget mot Alfonso Prez Coliseum i Madrid i slutten av oktober.

Emerys lag forblir på syvende plass, mens Getafe sklir til 15. plass.

Valenciansk tapt i Helse 2-1 i nest siste seriekamp før Copa del Rey-finalen. Tirsdag spiller de mot Villarreal og neste lørdag møter de Real Betis i Copa-finalen.

Joselu Matos» mål i andre omgang hjalp Alavi truffet Vallecano radius 1-0 og avslutter en rekke på syv runder uten seier for vertene i fare for å rykke ned. Alaves kom ut av sisteplass og er fire poeng fra frelse.

Rayo, som en gang var på fjerdeplass, raste til 14. etter sin tolvte kamp uten seier på rad.