Energi – Habeck er avhengig av mer flytende gass fra Norge – Økonomi

Oslo (dpa) – Økonomi- og klimaminister Robert Habeck ønsker å stole på mer LNG-gass fra Norge. Denne flytende gassen sies å være en del av arbeidet med å erstatte gass fra Russland.

Norge kan hjelpe med LNG-kapasiteter, sa den grønne politikeren onsdag kveld under et besøk hos statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo. Det skandinaviske landet er allerede en av de største gassleverandørene for det kontinentale Europa, og Tyskland drar allerede stor nytte av det.

LNG som en bro til hydrogen

Samtidig sa Habeck at LNG eller naturgass er «bare en kort bro eller en bro som vi ønsker å holde så kort som mulig». Dette bør erstattes av hydrogen så raskt som mulig.

Støre lovet mer flytende gass. Selv om du er på topp nå, ønsker du å utvide kapasiteten om sommeren ved hjelp av en LNG-terminal i Nord-Norge.

Habeck fortsetter byggingen av egne LNG-terminaler i Tyskland. Hans besøk i Oslo er ment å være starten på en rekke utenlandsreiser, som har som mål å utvide tysk energiimport og sikre fremtidig tilgang på «grønt hydrogen» og relaterte råvarer. Habeck ønsker også å reise til Qatar.

Norge ønsker å være et foregangsland

Med eksport av olje og gass er Norge blitt et av de rikeste landene i verden. Støre har gjentatte ganger før og etter valget på sensommeren 2021 understreket at han ikke ønsker å avvikle oljesektoren, men å utvikle den. Erfaringen, infrastrukturen og milliardinntektene fra fossilvirksomheten bør derfor tjene som grunnlaget for den grønne omstillingen, som er svært viktig for mange mennesker i oljenasjonen.

Regjeringen i Støre ønsker blant annet å gjøre Norge til et foregangsland innen teknologisk utvikling av hydrogen og hydrogenbaserte energibærere. Dette skal skape nye næringer, redusere utslipp og skape nye arbeidsplasser. Regjeringen kunngjorde først fredag ​​at tilsvarende rundt 31 millioner euro forventes å strømme inn i to forskningssentre i Trondheim og Bergen for å styrke hydrogenforskningen de neste åtte årene.

© dpa-infocom, dpa: 220316-99-540308 / 4

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.