En meteor av «uvanlig» størrelse skaper panikk i Norge (Video)

Det var en ildkule som forårsaket en bølge av panikk. Natt til lørdag i Norge ble Oslo-borgere vitne til at en uvanlig stor meteor satte nattehimmelen i brann.

På sosiale nettverk er nordmenn vitne til et blendende lysglimt rundt klokken 01.00, etterfulgt av et imponerende utbrudd 90 sekunder senere.

Denne romsprinteren er også observert rundt i den norske hovedstaden, og lyser opp nesten det meste av himmelen sør i landet.

Himmelobjektet som tok fyr da det kom inn i atmosfæren, etterlot sannsynligvis rusk rundt 60 km vest for Oslo, melder Reuters. Et forskningsområde er åpnet for å finne opprinnelsen til denne meteoren som har satt kursen rett til dette nordiske landet. Nattehimmelen ville være opplyst i 5 til 6 sekunder, før passasjen av meteoren forsvant.

«Det vi fikk var en stor steinblokk som sannsynligvis reiste mellom Mars og Jupiter, fra asteroidebeltet vårt. Og når det plystrer, skaper det mellom oss (eksperter) et bulder, et lys og en stor spenning og kanskje en viss frykt blant andre”, sa den norske kanalen Morten Bilet. For øyeblikket er det ikke identifisert noen skader blant befolkningen, mens innbyggerne hadde uttrykt bekymring da denne unormalt store ildkulen for en meteor kom.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.