EM U19: Sveriges første nederlag – Handbollskanalen

Sverige. Foto: Catherine Wall

Sverige kom seg gjennom gruppespillet, men i åpningskampen i hovedrunden stoppet de midlertidig. Blågult tapte for Romania med 42-34.

Sverige var overbevisende under EM U19 og er laget som har sluppet inn færrest mål i løpet av hele turneringen. Derfor så det strålende ut da hovedrunden skulle starte tirsdag kveld.

Blågult stilte opp mot hjemmelandslaget Romania, som selv tapte en kamp i hovedrunden, og de beviste raskt at de hadde kommet seg skikkelig etter den tapte kampen.

Sverige og Felicia Granat scoret kampens første mål, men så tok Romania mer og mer over. Hjemmenasjonen ledet en stund med sju mål i første omgang, men Sverige klarte å avslutte bra og gikk til pause med 19-16.

Andre omgang var veldig lik den første, hvor Sverige havnet i konstant jagemodus som aldri fikk ordentlig tak i Romania. Hjemmenasjonen avsluttet kampen meget sterkt og vant til slutt med klare 42-34.

Begge nasjoner brukte alle tre keeperne i løpet av kampen, men det var kun rumenske Ana Maria Cristea som la over 30 i redningsprosent (30,77%).

I den andre svenske gruppekampen slo Portugal Sveits 38-25. Dagens resultater betyr at gruppe 1 har blitt et vepsebol, hvor alle tre topplagene kan gå videre til sluttspillet. Sverige er to poeng foran finalen og må vinne mot Sveits, mens Portugal slo Romania for å gå videre til semifinalen.

Hovedrunden avgjøres i morgen kl 16:30 for Sverige og 18:45 for Sveits og Romania.

Sveriges målscorere: Emma Mihailovic 7, Sara Smedberg 6, Thea Kylberg 6, Stella Huselius 5, Felicia Granat 4, Tindra Möller Holmén 3, Stina Wiksfors 2, Moa Wallin 1