EM-kvalifisering: Norge ble slått av Serbia

Den serbiske målvakten Dejan Milosavljev. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Norge rykket fra Serbia på bortebane, men gapet ble alarmerende tettet mot slutten. I stedet bestemte Uros Borzas praktfulle kule med sekunder igjen til 25–24. Ungarn beseiret Sveits og Finland feiret til slutt to poeng i en kvalifiseringskamp.

Topplag fra gruppe 2, Norge og Serbia, møttes i det første oppgjøret i dobbelthodet. Norge tok ledelsen først med 10–6 og Magnus Abelvik Rød (seks mål) skilte seg ut med et sterkt skudd fra høyreni. Foran et entusiastisk publikum i Novi Sad klarte Serbia å samle seg til et spennende siste kvarter.

Abelvik Rød sørget for 24-24 med 20 sekunder igjen, Serbia hadde vilje og ferdigheter til et siste angrep og Borzas sparket vinnermålet for sin eneste ledelse i gruppen. Begge lag er godt posisjonert for opprykk, Norge har mer enn noen få vinnermål for å sikre seg førsteplassen på søndag.

I samme gruppe brøt Ola Lindgrens Finland 30-målsbarrieren for å ta andreplassen på seks år i europeisk kvalifisering. Max Granlund (Alingsås HK) ledet laget fra venstre ni med åtte skudd, bror Robin sendte ballene i nettmaskene og Finland passet på målet med gode handlinger både fremover og bakover.

Andy Schmid hadde ledelsen og scoret for Sveits, men Ungarns angrep var minst like skarpe i en målfest i gruppe 6. Ledelsen skiftet hender flere ganger i første omgang før Ungarn utlignet i scoringen og temmet vertene etter pausen. . Mate Lekai var vinneren av kamp nummer én, elleve av Ungarns 37 mål ble scoret fra eksperten på ni meter.

Thomas Sivertssons Estland brøt vranglåsen i gruppe 3, mens Slovenia gjorde det bedre i gruppe 7-derbyet. Det var første gang for den nye montenegrinske landslagskapteinen Vlado Sola og Nebojsa Simic i mål gjorde sitt beste for å starte bra. Aleks Vlah la om forholdene og tok ledelsen da Slovenia økte tempoet i oppløpet, åtte mål var maks og Slovenia vant 32-29.

EM-kvalifiseringen går inn i andre omgang med helgens kamper.