Ekot-erfaringer: S forespørsler fra Venstre – spilleregler for fremtidig samarbeid – Nyheter (Ekot)

Til tross for samtalene festene i mellom pågikk hele helgen, og selv i dag sies begge leirene å gå sakte. Magdalena Andersson vil rapportere til speakeren i morgen klokken 10 om hvordan leteoppdraget gikk. Foreløpig forventer de involverte at han må be om mer tid.

To av sakene som Venstre har tatt opp i forhandlingene om å løslate den nyvalgte partilederen Magdalena Andersson som statsminister er bedre helseforsikring og mer penger til de dårligst stilte pensjonistene.

Men for venstrepartiet så det handler ikke bare om konkrete reformer, sier Ekot-kilder i dag. Minst like viktig for partiet er det å få anerkjennelse. Partiet ønsker en avtale med SV og Frp, der det er klart at venstresiden skal kunne være med og forhandle politikk, dersom man – som i dag – er en del av regjeringsgrunnlaget.

Tanken er at kontrakten skal gjelde for resten av løpetiden, men også i fremtiden.

For venstrepartiet er det det sentralt å ikke utelukkes, som under januarsamarbeidet, hvor det eksplisitt ble uttalt at partiet ikke ville få ha noen innflytelse på svensk politikk, til tross for at deres stemmer var nødvendig for å frigjøre den sosialdemokratiske regjeringen.

Venstrepartileder Nooshi Dadgostars budskap da han talte på Venstredagene i helgen var at partiet hans ikke er en dørmatte for sosialdemokratene.

– Vi er ikke stemmefeet til regjeringen eller dukkene til Senterpartiet, sa han da.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.