«Drakta er ikke for stor»: Karl Geiger forsvarer seg mot anklagene

«Drakten er ikke for stor»
Karl Geiger forsvarer seg mot anklagene

Karl Geiger avslutter sine olympiske vinterleker i Beijing på en forsonende måte. 29-åringen tok bronse i storbakken og i laghopp. Men det kjedelige frøargumentet som har forfulgt ham siden dagene med blandet konkurranse lar ham ikke gå. Nå må han forsvare seg mot anklagene.

Skihopper Karl Geiger forsvarte seg mot jukseanklager fordi en hoppedress skal være for stor. «Jeg har hatt kontroll i hver konkurranse, til og med to ganger i dag. Drakten var ikke for stor på noe tidspunkt, til og med for liten på et tidspunkt. Drakten min er ikke for stor. Det er alt,» sa mannen. Oberstdorf etter å ha vunnet bronsemedaljen i laghopp.

Etter individet fra den store bakken, hvor Geiger hadde vunnet bronsen rett foran Kamil Stoch, sirkulerte et bilde i spesielt polske medier som viser Geigers drakt som rynker seg i lysken. «Den var i en posisjon hvor hele lengden av drakten samlet seg i et stumt sted. Det er akkurat slik en hoppdress ser ut i den posisjonen, men det betyr ikke at den er for stor,» sa Geiger.

Etter lagkonkurransen tok også norske medier opp temaet etter at finalehopper Geiger sikret bronse til det tyske laget, like foran Norge. De norske hopperne har i mellomtiden holdt tilbake kritikken. – Folk har øyne slik at de kan danne seg sine egne meninger, sa OL-mester Marius Lindvik.

Seeddiskusjonen hadde allerede skapt oppsikt i blandet konkurranse da fem hoppere ble diskvalifisert, inkludert Tysklands Katharina Althaus, men også to nordmenn. «Det blir egentlig litt for mye. På en eller annen måte tror alle at de vil ha en mening. Det distraherer også for mye fra sporten. Jeg trodde ikke det som ble skrevet var riktig,» sa Geiger.

Geiger kommenterte også kritikken av Kina som vert for OL. Han var imponert over organiseringen av vinterlekene i Beijing og holdt Tyskland ansvarlig. «Alle kampene ble sterkt kritisert og stilt spørsmål ved på forhånd, men måten de ble gjennomført på var helt korrekt. Neste gang, før du sier noe kritisk, kan det hende du som Tyskland må stille inn et spørsmål selv,» sa han. I forrige periode var det ikke bare politisk kritikk fra Kinas arrangører og IOC, men også fra miljøvernere og idrettsutøvere.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.