Donald Trump er nominert til Nobels fredspris av norske politikere

I løpet av uker etter å ha inngått en fredsavtale mellom Israel og De forente arabiske emirater, er USAs president Donald Trump nå kandidat til Nobels fredspris for sin innsats i forhandlinger.

Bak utnevnelsen står den norske politikeren Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet, som mener Trump-administrasjonen har spilt en «nøkkelrolle» i meklingen mellom land.

I et brev til Nobelkomiteen sier han at andre land i Midtøsten bør følge etter og at fredsavtalen kan bli en «game changer» i regionen.

– Jeg tror han har gjort mer for å prøve å skape fred mellom nasjoner enn de fleste av de andre fredsprisnominerte, sier Christian Tybring-Gjedde til Fox News.

Tidligere navngitt

Det er andre gang Christian Tybring-Gjedde nominerer Donald Trump til fredsprisen. I 2018 begrunnet han det med presidentens fredsbevarende avtale med Kim Jong Un.

Det kreves ingen spesiell invitasjon for å nominere noen til fredsprisen, du må bare oppfylle visse kriterier og krav til hvem som har fullmakt til å sende inn forslag. Disse inkluderer blant annet statsråder, statsoverhoder, regjeringsmedlemmer og universitetsprofessorer. Dette har gjennom årene ført til stor spredning av kandidater, som tynnes ut av Den Norske Nobelkomité, som senere også kårer en vinner.

Vinneren av fredsprisen offentliggjøres 9. oktober.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.