Det blir et sterkt svensk damelag i Tour de Ski

Når den norske stjernen Therese Johaug gir opp Tour de Ski, åpnes dørene for kvinnelige skiløpere som Frida Karlsson og Ebba Andersson.

Frida Karlsson, tvunget til å avbryte touren i fjor på grunn av skade, og Ebba Andersson, som ble nummer tre i fjor etter amerikanske Jessica Diggins og russeren Julia Stupak, har egenskapene til å være i ledelsen når konkurransen avsluttes. med monsteret han bestiger Alpe Cermis 4. januar.

For 34 år gamle Charlotte Kalla er Tour de Ski mer et nødvendig onde.

Kalla hadde avlyst konkurransen i sesongplanleggingen, men da hun endte for lavt på november- og desemberrankingen, er hun nå tvunget til å jage resultatene for å få plass på troppslisten til Beijing-OL i februar.

– Charlotte føler selv hun må vise resultater nå, sier landslagssjef Anders Byström.

Da landslaget stilte i Davos og Dresden, var Kalla hjemme og trente for å finne formen.

– Han har tenkt på Tour de Ski siden han stoppet konkurransen og blir belastet ved start.

Byström innrømmer at det var frustrerende at Kalla ikke viste klasse.

– Vi så hvor sterk Charlotte var, men hun klarte seg ikke på løpene. Han har det et sted og det blir spennende å se om han kan få det allerede i Lenzerheide, sier Byström.

Etter turneen er verdenscuprennene i franske Les Rousses fra 14. – 16. januar siste sjanse til å sikre seg billett til Kina.

Sprint-stjerner Maja Dahlqvist og Jonna Sundling, som gjorde et godt inntrykk i Dresden i helgen, velger å gi opp Tour de Ski for å ta litt fritid, trene og lade opp til OL.

Sverige må stille opp med syv skiløpere i hver kvinne- og herreklasse for å konkurrere med Norge, som takket være gode resultater i det mannlige feltet kan ha totalt 20 skiløpere.

William Poromaa har valgt å gi avkall på konkurransen. Både Jens Burman og Oskar Svensson går imidlertid, etter å ha gått glipp av sesongstarten på grunn av skader.

– Begge er klare for OL men vi ønsker at de skal til Tour de Ski. De trenger å trene i mann-til-mann-situasjoner slik det vil være under OL, sier Byström.

Calle Halfvarsson, som ikke er klar for OL, gjorde en god strekk på Lillehammerstafetten men feilet ellers.

– Jeg tror turen passer ham bra, Calle er normalt god i sprint også, sier Byström.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.