Den tyske finansministeren lokker med avskaffelse av elavgiften

Tysklands nye finansminister Christian Lindner ønsker å kutte skatter og statlige skatter med over 300 milliarder svenske kroner i neste budsjett, ifølge flere bedriftsmedier.

En lettelse er å fullstendig avvikle det statlige påslaget på strømprisene.

FDP-politikere Christian Lindner han har hatt en knapp måned som tysk finansminister siden han tiltrådte 8. desember.

Men allerede nå begynner han å kunngjøre planene sine for 2023-budsjettet: Den for 2022 er allerede fastsatt av den forrige Merkel-regjeringen.

I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag lover Christian Lindner flere lettelser for både bedrifter og privatpersoner, med et samlet anslag på drøyt 308 milliarder svenske kroner omregnet til svensk valuta.

En lettelse er å fullstendig avvikle det statlige strømtillegget, EEC, som brukes til å finansiere overgangen til mer miljøvennlig strømproduksjon.

Påslaget, som kun er redusert med 43 % siden 2021, er satt til tilsvarende 38 öre per kilowattime for inneværende år.

I tillegg til lettelsen på strømprisen, sier han Christian Lindner sier også at han har til hensikt å redusere bedriftens pensjonskostnader.

En måte å adressere statens manglende inntekter på er blant annet å skrinlegge planene om en ny terminal på Berlin Brandenburg lufthavn fullstendig.

Det liberale markedet FDP er en del av den Olaf Scholz-ledede koalisjonen av den sosialdemokratiske SPD sammen med De Grønne.

Scholz-regjeringen har allerede besluttet å bruke for tredje år på rad en nødklausul i grunnloven som gjør det mulig å ignorere gjeldstaket og øke den offentlige gjelden.

I 2022 tas det opp nye statlige lån for tilsvarende over 1 billion svenske kroner.


Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.