Den svenske sjokkduoen Hellvig og Åhman tok seg dramatisk til EM-finalen

De svenske sandvolleyballtalentene Jonatan Hellvig og David Åhman fikk ros for sin innovative spillestil og tok den ene meritterte skalpen etter den andre under EM München.

Men at de skulle ha en viss sjanse mot regjerende norske OL-, verdens- og europamestere, Anders Mol og Christian Sörum, var det så å si ingen som trodde før søndagens semifinale.

Da grep svenskene inn og sjokkerte alle. De havnet bak i første sett, men på 10-7 samlet de fire poeng på rad og så snakket de aldri om det. Åhman og Hellvig vant settet 21–16.

– Sverige slo det beste laget i verden i første sett, men det betyr ikke at de vinner for jeg synes det er vanskelig å se Christian Sörum spille så dårlig resten av kampen, sa SVT-ekspert Mattias Magnusson etter det første. sett sett.

«Jeg trodde vi hadde alt å vinne»

I det andre settet fortsatte svenskene å imponere, og tok en tidlig ledelse på 9-5 før nordmennene våknet til live og hentet fire poeng på rad. Lagene fortsatte deretter å følge hverandre resten av settet, men til slutt klarte Norge å vinne 23–21 etter blant annet å redde et svensk matchpoeng.

– Vi trodde vi hadde alt å vinne, vi bestemte oss for å gi jernet i tredje sett, sier Hellvig.

Om Åhman og Hellvig ble nervøse i løpet av tredje sett, viste de ingen tegn til det. Slutten ble en sann thriller og når det var mest nødvendig, gikk de frem og leverte. Først Åhman på 14–13 og så avgjorde Hellvig kampen med 15–13 på banen etter at Åhmans serve herjet det norske forsvaret.

– Jeg vet ikke hvordan vi gjorde det, men vi spilte veldig, veldig bra, absolutt vår beste kamp. Vi gjør veldig få feil, vi spiller et veldig stabilt angrepsspill og så klarer vi å sette på ballene som vi utnytter, sier Åhman.

Finalen spilles klokken 17:30

I dagens finale, klokka 17:30 for å være presis, venter tsjekkerne Ondrej Perusic og David Schweiner, som imponerte stort da de pulveriserte motstanderne i semifinalen.

– La oss nå gå hjem til hotellet og hvile og ta det med ro før neste kamp, ​​sier Hellvig.

FRA ARKIVET: SVT møtte Hellvig og Åhman i 2018 i forkant av ungdoms-OL 2018

Javascript må være aktivert for å spille av videoer

Det offensive våpenet vil gi laget gull i ungdoms-OL

Høydepunktene i det svenske EM i sandvolleyball

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.