Den norske stat hjelper familier med å betale sine dyre vinterstrømregninger


Strømprisene stiger i Sverige, men også i andre land. I Norge går staten inn og hjelper familier med å betale.


Rekordhøye strømpriser gjør det vanskelig for mange å betale strømregningen. I Norge skal staten nå bære 55 prosent av kostnaden for strøm for den delen som overstiger 70 Öre per kilowattime. Foto: Mostphotos


Ifølge en ny avtale som er inngått i Norge, må staten betale 55 prosent av strømregningen, for den delen som overstiger en spotpris på 70 Öre per kilowattime.


– Ingen skal måtte fryse over vinteren i frykt for høye strømregninger, sier Terje Aasland, Arbeiderpartiets (AP) energi- og miljøpolitisk talsperson, ifølge TT.


Tiltaket gjelder med tilbakevirkende kraft fra 1. desember i år og til og med mars 2022. På det meste kan nordmenn kompenseres for 5000 kilowattimer per måned. Nettselskaper skal stå for nødvendig administrasjon og avtalen gjelder uavhengig av hvilken strømkontrakt du har.


Tiltaket vil være en av tre deler av en støttepakke, kalt Strømpakka, der de øvrige partiene skal senkes terskelen for bostøtte og målrettet kommunal støtte på 200 mill. kroner for å dekke det økte behovet for bostøtte sosialstønad pga. høye strømpriser. Støttepakken er beregnet å koste i overkant av 6 milliarder kroner.

Artikkelen ble publisert mandag 20. desember 2021

— –

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.