De hetaste leverandørene: Norskt i topp 2021

Norska Vestre, som produserer utemøbler, toppar listen over fjolårets hetaste leverandører i Byggfakta DOCU: s databas. De er intet interessante som leverandører uten satsar også på en helt ny fabrikk for 350 millioner kroner.
-Det kommer bli verdens mest miljøvennlige möbelfabrikk, sier Ronny Jonsson, salg og prosjektkonsult for Vestre i Sverige.

Byggfakta DOCU er Nordens største digitale produktkatalog for proffsen innen byggbransjen. Databasen er en stor del av produsent og leverandør som finnes på markedet. De ulike bedriftens produkter presenteres med all tilhørende dokumentasjon som for eksempel BIM, CAD, tekstbeskrivelser og byggvareklarasjoner. I følge Caroline Weinberg, som er forretningsutviklere på Byggfakta DOCU, er besøkene i den første hånden i det foreskrivende ledet som arkitekter, konsulter, entreprenører, byggherrer og kommuner.

– De trenger produkter til sitt byggprosjekt men kanskje intet vet til hvilken leverandør de skal bruke. De vet at de ska ha et vindu men det må kanskje ha et merke vindu og de trenger i tillegg ha det som et BIM-objekt for å kunne rita i prosjektet. Da er tanken at de kan gå til oss og søke etter vinduer, få ulike produsenter og leverandører og sedan på en enkel og tydelig måte å kunne se hva de har for dokumentasjon, miljøvurdering og sertifikat og så videre. Det er ofte slike deler som kan være avgjørende for hvilken leverandør man velger, sier hun.

50 000 besøkende

Hver uke sender Byggfakta DOCU et digitalt nyhetsbrev som går ut til et stort antall beslutninger innen byggbransjen, hvor de fleste av de medvirkende bedriftene velger å gå ut med produktlansering og spennende nyheter forggbransjen.

– I den tiden som vi lever i nå når man ikke har mulighet til å medverka på mässor i samme grad som tidligere og når det fysiske møtet har bytt ut til møtet online har de digitale alternativene blitt altmer interessante. De som velger å medverka i nyhetsbrevet vil kanskje lansere et nytt produkt og presenteres også på vår startside, noe som gir bra synlighet mot rett målgruppe sier Caroline Weinberg.

Hvert år er det over 500 000 besøkende som går inn på Byggfakta DOCUS-websida. For å finne produkter, løsninger og dokumentasjon til sine pågående og planlagte byggprosjekt.

– Du er under 2021 sett en stor økning for referensprosjektet som finnes publisert på Byggfakta DOCU, hvor bedrifter enkelt viser et ferdig prosjekt der de har vært med og levert produkter. For besøkende har mulighet til å se produktene i en sammenheng, både inspirasjon og tydlighet for egne prosjekteringer, fortsetter hon.

I sammenstillingen over de hetaste leverandørene lister vi de bedriftene som har vært mest ettersøkte i databasen. I topp på listan for 2021 ligger norsk vestre som produserer møbel til offentlig miljø.

De mest ettersøkte leverandørene i Byggfakta Docus produktkatalog 2021

  1. Vestre AB
  2. Joma AB
  3. Sekelskifte AB
  4. Cembrit AB
  5. Vauni aB
  6. Kinnarps
  7. Franle Futurum AB
  8. PLW Energihus
  9. Heno aB
  10. Olive Sverige AB

I henhold til Ronny Jonsson, salg og prosjektkonsult for Vestre i Sverige, har man sett en økt interesse for å få tilgang til mer informasjon om selskapets produkter, produksjon, miljø og holdbarhetstänk under de to siste årene.

– Vår nollvision er at vi ikke skal produsere et produkt som består for evigt. Vi fokuserer mest på forflytning og dagens handler om bærekraftsfrågor. Det handler ikke lenger om enbart inköpspris og man ser mer på livslengden og miljøpåverkan og det gynnar oss. Vi konkurrer med kvalité intet salgspris. Vi ser i perspektiv opp mot 30 år og lenger, sier han.

Vestre produsentmøbler for sosiale møteplasser som skal tåle å stå utendørs året om. Men de har også andre kunder der møblene plasseres innenfor hus som kjøpesenter, skoler og hotell. En sterk trend de siste årene som man opplevt på Vestre er en økt interesse for møbler til takterrasser. Det kan være en samlingsplass eller et livmor for måltider med ansatte.

Norskt familieföretag

– Overhovedet har en større interesse for offentlig miljø utendørs der vi kan være en del. Selv om vi ikke er landskapsarkitekter har vi en lang erfaring med hva som fungerer og kan bidra med vår kunnskap. I dag kommer tilbyr deg tidlig i prosjekter og kunder vil vite mer om våre produkter. Det er stimulerende og utviklende for partneren Ronny Jonsson

Vestre er en norsk familiebedrift som er grunnlagt for 70 år sedan. All produksjon skjer i Skandinavien med en stålfabrik i Torsby i Värmland og øvrig produksjon i Norge. Selskapet gjennomfører en storsatsing på 350 millioner kroner i en helt ny produksjonsanlegg i norsk Magnor. Den går under navnet ”The Plus” og kommer til å bli verdens mest miljøvennlige möbelfabrikk. Fabriken, som har designats av arkitektbyrån Bjarke Ingels Group (BIG), vil bli et globalt skyltvindu for holdbart og høyeffektivt verktøy. The Plus blir Nordens første industribygning som oppnår den aller høyeste miljøklassifiseringen, BREEAM Outstanding, intetsigende annet genom bruk av massivt tre og utsläppsfri byggarbetsplats.

Plusset

Världens mest miljøvennlige möbelfabrik, belägen i Magnor i norska Inlandet.

Planerat ferdigstilt 2021/2022.

Inneholder et besøkssenter og en generell park på 300 hektar.

Pluss reduserer veksthusgassutslipp med minst 50 prosent sammenlignet med en vanlig vanlig fabrik og er dermed «Paris Proof».

Får klassifiseringen ”BREEAM Outstanding” (Nordens første industribygning som oppnår den aller høyeste miljøklassifiseringen, bland annet bruk av norsk massivt tre og utsläppsfri byggarbetsplats).

Vestre Forest Camp – 30 hektar kultur- og opplevelsespark.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.