De beste idrettsutøverne i verden 2021 [NASZ RANKING]. Hvem vant? Hvilken Lewandowski?

  • Rangeringen inkluderer representanter for ulike idretter. Noen av dem likte OL i Tokyo, andre på fotball- eller tennisbanene
  • Figurer som Max Verstappen, Novak Djoković eller Robert Lewandowski kunne ikke mangle på rangeringen
  • Karsten Warholm dominerte i fjor, og ga Tokyo-fansen et av de beste løpene i friidrettshistorien
  • Andre lignende tekster finner du på hovedsiden til Onet.pl

Det ble selvsagt flere av disse øyeblikkene i den begivenhetsrike sesongen 2021. Mye i vannet – i bassenget og på kanobanen, hvor vi igjen hadde flotte mediespillere. Inkludert to flotte kvinner. På banene sjarmerte Novak Djoković, på fotballbanene Robert Lewandowski, som var like bak pallen i vår avstemning, og i motorsport prøvde Max Verastappen å gjøre en revolusjonerende bragd, og brøt Lewis Hamiltons dominans under dramatiske omstendigheter.

Vi likte både sprintere og utholdenhetsutøvere. Disse resultatene gjenspeiler ganske godt det som har skjedd på de største idrettsarenaene det siste året.

10. LISA CARRINGTON – 57 PKT


Foto: Naomi Baker / Getty Images / Getty Images

Lisa Carrington på Tokyo Games

Lisa Carrington er en vannbåt i Formel 1. På 200 meter har hun ledet kajakkkretsen i et tiår. Hun vinner gullmedaljer i verdenscupserien, noe som er godt kjent for Marta Walczykiewicz, som ofte havner bak henne. Men denne sesongen har det newzealandske landslaget overgått seg selv: ved de olympiske leker i Tokyo ble hun en trippel mester.

9. TADEJ POGAČAR – 77 poeng


Foto: Jean Catuffe / Getty Images / Getty Images

Tadej Pogacar

Han vant Tour de France for andre gang på rad. Han ble også den første syklisten siden han innrømmet OL-proffer som kombinerte en Grand Loop-triumf med en olympisk medalje i seriestartrittet: seks dager etter Paris-festen vant han en bronsemedalje i Tokyo. Han har vunnet 4 andre World Tour-løp og er rangert som nr. 1.

8. ELAINE THOMPSON-HERAH – 82 pkt


Foto: Maja Hitij / Getty Images / Getty Images

Elaine Thompson Herah

Den jamaicanske sprinteren Elaine Thompson-Herah presterte 100 prosent av paret på OL-banen i Tokyo. Han vant 3 gullmedaljer – i alle konkurranser han deltok i (100 og 200m og 4x100m). Det sendte også et annet viktig signal. Han har råd til å forbedre Florence Griffith-Joyners verdensrekord på 10,49 prosent i 34 år. I Tokyo satte han olympisk rekord (10,61), og kort tid etter sin personlige rekord – 10,54.

7. OŁEKSANDR USYK – 91 POENG


Foto: Julian Finney / Getty Images / Getty Images

Oleksandr Usyk (til venstre) kjemper mot Athnony Joshua

Den ukrainske trollmannen for knyttnevefekting overveldet verden den 26. september på Londons Tottenham Stadium, hvor svakere fysiske forhold ikke stoppet ham fra å detronisere Anthony Joshua og bringe ham IBF, WBA og WBO tungvektsmesterskapsbelter. Usyk har allerede vunnet stort sett alt innen amatørboksing (IO og gull-VM) og profesjonell boksing (en serie med cruiservekttitler).

6. EMMA MCKEON – 140 STK


Foto: Maddie Meyer / Getty Images / Getty Images

Emma Mckeon

Ingen annen idrettsutøver har vunnet så mange medaljer ved OL i Tokyo. Den australske svømmeren startet med 7 disker (hvorav fire gull), og i historien til de olympiske leker kunne bare den sovjetiske gymnasten, Maria Horochowska, som gjorde det i 1952, skilte med et slikt resultat. «Jeg lurte ikke på hvor mange av disse medaljene jeg virkelig kan oppnå,» sa McKeon.

5. MAKS VERSTEP – 157 HK


Foto: Dan Istitene – Formel 1 / Formel 1 via Getty Images / Getty Images

Max Verstappen

Nederlenderen vant sin første Formel 1-verdenstittel under utrolige omstendigheter. Det ble en spennende siste runde i Abu Dhabi hvor Red Bull-føreren tok ledelsen og vant løpet. Det er imidlertid ingen tvil om at han fortjente tittelen. Han var den beste sjåføren i 2021 etter noen statistikk.

4. ROBERT LEWANDOWSKI – 200 poeng


Foto: Alexander Hassenstein / Getty Images / Getty Images

Robert Lewandowski

Etter hvert store påfølgende år ser det ut til at Robert Lewandowski har nådd grensen, men de påfølgende månedene viser at toppmøtet fortsatt ligger foran ham. Etter et fantastisk 2020, viste spissen vår seg å være enda bedre. Lewy har scoret 69 mål i alle konkurranser for det polske landslaget og Bayern München. Fremfor alt brøt han Gerd Müllers legendariske rekord, og scoret 41 mål i Bundesliga-sesongen 2020/21. I et halvt århundre har tyskerne hevdet at det var «en prestasjon for evigheten», men polakkene har vist hvor feil de tok.

3. NOVAK DYOKOVIĆ – 227 konf


Foto: Clive Brunskill / Getty Images / Getty Images

Novak Djokovic

Den serbiske racquet-mesteren har vunnet verdens største folkeavstemning i årevis, men denne sesongen var han virkelig nær en milepæl som kanskje ville ha brakt ham til tronen i hele denne sportens historie. Djoković vant i Australian Open ved å overvinne fysiske problemer, og slo deretter Rafael Nadal og Stefanos Tsitsipas i French Open under dramatiske omstendigheter, tok Wimbledon med ro og var på den siste rette i full størrelse. Og her, i en kamp fra klassisk Grand Slam og tennisparadis, tapte han US Open-finalen mot Daniil Medvedev. Han gråt, men det var ingenting han kunne gjøre den dagen … Tidlig på våren tørket Novak også Roger Federers rekord fra listene. Den har ligget øverst på ATP-listen i 353 uker. Sannsynligvis er det ingen som er i tvil om at han vil avslutte karrieren som GOAT, tidenes største spiller.

2. KJENDEKJOLE – 230 stk


Foto: Maddie Meyer / Getty Images / Getty Images

Kjendis Dressel

Dens unike er understreket ved hvert trinn. Presset han tråkket på i Tokyo var enormt. Men det var avhengig av henne. Han forlot OL med fem medaljer og alle var gull. I tillegg forbedret han verdensrekorden på 100m med sommerfuglstilen, en av kun to som ble scoret i OL-puljen i individuelle konkurranser. – Jeg prøvde å overbevise meg selv om at OL er som VM, men det er ikke sånn. Du venter i fire år på dette, og det hele koker ned til 20 eller 40 sekunder, i løpet av denne tiden må du være helt perfekt. Det er galskap – sa Dressel.

Å matche avslutningen til Michael Phelps fra Beijing (8 gullmedaljer) er også for øyeblikket utenfor rekkevidde for ham, men i Tokyo har han likevel gått ned i historien. Individuelt har han klatret øverst på pallen tre ganger, og to personer kunne skryte av et slikt resultat under et OL: Mark Spitz (fire gull i 1972) og Phelps (fire i 2004 og fem i 2008).

1. KARSTEN WARHOLM – 237 PKT


Foto: Christian Petersen / Getty Images / Getty Images

Karsten Warholm

Det var et av de beste løpene i friidrettshistorien, og mange anser det også som en av de største begivenhetene i moderne idretts historie. I OL-finalen i Tokyo brøt Karsten Warholm sin verdensrekord på 400m hekk og ble første mann som kom i mål på under 46 sekunder – 45,94. I flere tiår har enhver hekkeløpers drøm vært å bryte 47-sekunders barrieren, og et slikt resultat garanterte medaljer ved verdens største begivenheter hver gang. Nordmannen i Tokyo har flyttet fantasiens grenser. Etter målgang kunne han ikke tro resultatet han så lenge på overheadprojektoren. En måned tidligere hadde han klart å forbedre verdensrekorden på nesten 30 år til amerikanske Kevin Young (46,78) i Oslo med 0,08 sekunder, men i Tokyo har han allerede fått til en utrolig ting.

– Jeg startet hardt og prøvde å legge press på rivalene mine … Da løp jeg bare som om jeg kjempet for livet mitt. Jeg ville dø for denne gullmedaljen – sa Warholm etter det historiske løpet. Det var et superraskt løp, fordi konkurrentene ikke var mindre …

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.