D. Gedvilas. Dilemmaet har passert: Byggesektoren gjennomgår en grunnleggende transformasjon

Foto av foreningen

Aliavs priser og galskapen i tilbudet varer i tre år. På grunn av den russiske krigen ser det imidlertid ut til at det tradisjonelle byggemediemarkedet i Ukraina har nådd et stadium av smerte. Derfor vil det som lenge har vært tilgjengelig i det europeiske valutakurssynet starte krigen. Organiske medier skal erstatte stål og betong i konstruksjon. Ikke bare for bærekraft. Kostnadseffektive alternativer eksisterer rett og slett ikke lenger.

Ifølge University of Cambridge er bygninger i EU ansvarlige for 50 % av alle medier, 42 % av det endelige energiforbruket, 35 klimagasser (ESD) og 32 % av avfallsstrømmene. Panaio-prosentene råder også over hele verden. de strategiske styringsdokumentene er basert på disse vurderingene.

Selv den litauiske regjeringen er forpliktet til at organiske og bærekraftige medier må stå for minst 50 % av alle offentlige bygninger under bygging. Så hvis målet er realistisk og målbart, er det på tide å snakke om å transformere byggesektoren, som er strategisk og dekker mange områder av det offentlige livet i staten.

I noen måneder til var det bare å snakke om at de tradisjonelle byggemidlene som dominerer i sektoren, selv om de er verdsatt for sin styrke og handlekraft, bidrar betydelig til de negative effektene av klimaendringer. Stål og betong alene står for rundt 8 % av de globale CO2-utslippene. Men nå må vi bringe et enda sterkere argument på bordet. Tilgangen på stål og betong i dagens marked er komplisert av økningen i organiske medier på sokkelen.

Skandinavia og den store vesteuropeiske markedsløsningen hadde det og har brukt det en stund nå. Ininerin-tre ble den nye betongen og stålet der. Det er i ferd med å bli et universalmiddel for transformasjonen som den tradisjonelle byggesektoren uunngåelig vil oppleve.

Teknologisk utvikling og bærekraftig utvinning gjør at tre kan lede den mest bærekraftige måten å bygge på. Vi kan ikke bare snakke om bærekraft, men også om andre fordeler med dette mediet. Strukturelle treløsninger utstråler ikke styrke, er billigere, flere ganger lettere, oppfyller brannsikkerhetskrav og skaper mer miljøvennlig følelsesmessig og fysisk helse.

I Norge er 90 % av enkeltsameier og 30 % av nybygde sameier bærekraftige. I Finland og Sverige er valget om å bygge et enkelthus på et bærekraftig gjennomsnitt 80 %. Tømmerkonstruksjon dominerer og 90 % av dem er valgt ut til et nytt prosjekt i USA.

I disse landene ser byggefirmaer og arkitekter på tre som et bærekraftig og holdbart byggemiddel som kan redusere forurensning. Den samme forskningen bekrefter dette, som erstatter andre byggemidler med opptil 80 % CO2-utslipp i byggesektoren.

Etter å ha sett klart det globale produksjonspotensialet, ville den fremtidsrettede litauiske trebearbeidings- og møbelindustrien ha forutsett, og i begynnelsen av fjoråret ville de snakke om utvikling av produksjonskapasitet for å møte behovene til de store verdensmarkedene i segmentet for konstruert tre.

Det vokser allerede at landet i nær fremtid vil produsere et komplett spekter av konstruksjonsstøtter, inkludert ikke bare bærende støtter, men også trebaserte paneler, doble bjelker (I-bjelker), kryssfiner (limtre) og kryssfiner. laminert tre (CLT). Også prefabrikkerte komponenter til tak og veggpaneler. Et slikt sett med tiltak er ganske unikt på global skala.

Derfor har Litauen muligheten til ikke bare å tilpasse seg endrede forhold, men også å oppdage muligheten til å skape en global standard – et produkt som vil bli et anker for kvalitet og pålitelighet i det internasjonale markedet. Kriteriene er: konstruksjonene skal være holdbare og bærende. Sørg også for lydisolering, gode termiske egenskaper og brannsikkerhet.

Innser vi at ved å slå oss sammen med næringslivet, vitenskapen og organisasjonene, kan vi bli et episenter for den globale eksporten av bærekraftige bygningsstrukturer, det essensielle spørsmålet som skal besvares underveis: Litauen vil ha nok av epitetet til episenteret for global eksport?

Hvis vi fortsatt ønsker å presse i samme retning som land viser lederskap og velger bærekraftige og rimelige løsninger i bakgården vår, så er det på tide å tenke på å lære opp nye kompetente fagfolk, arkitekter, ingeniører og byggefagfolk, tilpasse rammereguleringen, tiltrekke oss nye markedsaktører og andre aktuelle problemstillinger. For å oppnå et gjennombrudd er det essensielt at de ulike sektorene forstår behovet for endring, omorganiserer om morgenen og beveger seg mot et felles mål parallelt, for så å samarbeide.

Dermed, med nedgangen i den europeiske tonen, nærmer seg Litauens ambisiøse mål og det faktum at det ikke lenger er et alternativ på grunn av de tradisjonelle byggemidlene, gjenstår det å se ikke bare i næringslivet, men også i staten.

Forfatteren av kommentaren er Dalius Gedvilas, president i den litauiske byggmesterforeningen

Forfatterens mening er ikke nødvendigvis sammenfallende med forlagets stilling.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *