Bundesliga: det må skje! Erling Haaland tar forbi Robert Lewandowski

  • – Han holder kanskje fortsatt høy standard, akkurat som Cristiano Ronaldo, men i en alder av 34-35 vil han fortsatt kunne presentere samme form som han er nå? spør Flo i sammenheng med Lewandowski
  • «Hvis ikke i år, neste år, men Haaland tar den forbi». Lewandowski må sette ned det utrolige tempoet sitt – påpeker han
  • Andre lignende tekster finner du på hovedsiden til Onet.pl

Maciej Kaliszuk: I Polen vekker rivaliseringen mellom Erling Haaland og Robert Lewandowski store følelser, og i Norge det samme?

Tore-André Flo: Ja, folk er definitivt interessert i kampen deres. De er de to beste spissene i Bundesliga og det er naturlig at de vekker slike følelser.

Foreløpig er Lewandowski fortsatt ett skritt foran sin yngre rival, men tror du det vil endre seg snart?

Haaland er på god vei til å bli verdens spiss nummer én. Åpenbart er Lewandowski en stor spiller, men det er stor aldersforskjell mellom dem. Hvis ikke i år, neste år, men Haaland kommer over det. Lewandowski må bremse ned det utrolige tempoet sitt.

Han er 33, vanligvis spillere i denne alderen spiller dårligere enn på 27-28, men han er enda mer klasse enn før …

Ja jeg vet. Han bryr seg mye om seg selv, han er ekstremt effektiv. Han kan fortsatt være av høy standard, akkurat som Cristiano Ronaldo lenge, men i en alder av 34-35 vil han fortsatt kunne presentere hundre prosent form han er nå? Jeg er imponert over holdningen hans, men som nordmann er jeg også imponert over Haaland. Det er bra at noen presser Lewandowski.

Hvordan vil du sammenligne dem rent fotballmessig?

De har en lignende mentalitet, de vil vinne og slå rekorder, og de er veldig, veldig gode snikskyttere, ekte ni klassikere, som gjør dem annerledes enn Messi og Ronaldo.

Vil Haaland og Kylian Mbappe dominere verdensfotballen?

Når Messi og Ronaldo avslutter karrieren, vil de kunne styre det.

Tror du Haaland snart vil endre klubben til en enda sterkere?

Borussia Dortmund er et bra sted å spille og vokse, de er i en flott liga, men de vil nok forlate likevel.

Og bør Lewandowski bli i Bayern?

Det er vanskelig for meg å gi ham råd. Han er i en stor klubb, hvorfor skulle noe endre seg? Noen spillere liker å spille på ett sted i mange år hvis de føler seg glade. Jeg tror han blir i München.

Du spilte for Chelsea, i Champions League spilte du mot de beste spillerne i verden. Har Robert Lewandowski knust disse stjernene i din tid som Andriy Shevchenko eller Raul?

Det kan være slik. Den er absolutt en av de beste i verden, men hvorfor sammenligne den med de store for tjue år siden? Enig i at han er en stor spiller. I Polen må du være stolt av ham

Stemmer det, og er Haaland i Norge også et slikt idol? Overgår det representantene for vintersport i denne forbindelse?

Skiløpere i Norge er veldig kjente, men Haaland er den mest populære idrettsutøveren eller kanskje den mest kjente i landet vårt.

Hvordan har det vært så vellykket? Norsk fotball har tross alt gått inn i en krise. Siden EURO 2000, da du spilte for landslaget, har ikke laget ditt kvalifisert seg til den store turneringen.

Vi jobber hardt i Norge for å trene opp talenter og Haaland har laget et godt lag. I tillegg var faren fotballspiller og moren var også veldig sprek.

Det stemmer, stabsherren kjenner faren Alfa-Inge Haaland godt. Husker du lille Erling?

Vi kjenner hverandre godt, for vi spilte sammen på ungdomslagene, og så selvfølgelig på førstelandslaget, men sant å si husker jeg ikke lille Erling.

Eller snakket faren om ham?

Vi hadde våre høyskoler, men vi var kanskje ikke nær nok til å snakke med ham om familiesaker.

Og har din venns sønn allerede overgått deg på rangeringen av de beste norske spissene?

Åpenbart. Det er flott, i så ung alder har han allerede overgått nesten alle i verden, kanskje bortsett fra noen få konkurrenter.

Han er 21 og stråler i Bundesliga for en tredje sesong. En herremann i denne alderen startet nettopp kampen i den norske ligaen og forlot den i en alder av 24.

Ja, karrieren vår var helt annerledes. Jeg ventet mye lenger på å kunne reise, kanskje fordi jeg var ute av de norske hovedsentrene.

Til slutt noe vridd i ballen din. I disse VM-kvalifiseringskampene har du minst én sjanse til sluttspillet, bortsett fra Haaland er det også Martin Odegaard i stor fotball.

Jeg tror laget vårt vil delta i en flott turnering snart. Han har sjansen til det nå og kjemper om opprykk med Nederland og Tyrkia. Men laget vårt inkluderer ikke bare Odegaard og Haaland, men også andre nye talenter, flere og flere spillere spiller i gode klubber.

Men hvorfor en slik kollaps av norsk fotball etter suksessene på 90-tallet? Etter din generasjon var det John Arne Riise og John Carew som ble født på begynnelsen av 80- og 90-tallet, og så kom mye verre tider.

Norge er et lite land, noen ganger gjør vi det bedre og dårligere, og flere ganger har vi vært nærme opprykk. Den siste tiden begynner imidlertid nordmennene å spille i gode klubber igjen.

Vil du lære opp nye talenter selv? Du startet tross alt et akademi.

Fokuset mitt nå er å jobbe i Chelsea, hvor jeg er ansvarlig for å overvåke lånespillere, og jeg drev akademiet for noen år siden.

Følger du spillere som Michy Batshuayi eller Emerson Palmieri?

Sannsynligvis ikke, jeg liker yngre spillere mer. Det er flere i Chelsea som følger spillere på utlån.

Og ser du den nye Mason Mount hvis vei til Chelseas topp elleve også har gått gjennom lån?

Det ville ikke være rettferdig å legge et slikt press på dem. Først må de spille i mindre klubber.

Husker du Marcin Bulka? Han fikk ikke et gjennombrudd for Chelsea, og så spilte han ikke for PSG. Han er 22, men han har ikke begynt å forsvare seg i seriøs fotball ennå.

Det er vanskelig å forutsi hvem som vil gjøre hvilken karriere. Han var veldig talentfull, men jeg jobbet ikke tett med ham.

Chelsea så litt overraskende ut forrige sesong ved å vinne Champions League. Blir det enda vanskeligere å gjenta denne suksessen?

Ja, men disse spillerne kan gjøre det. Forrige sesong gikk veldig bra, så dette laget kan mye.

Det blir heller ikke lett for Premier League-tittelen. Manchester City, Liverpool, Manchester United sterkere …

Riktignok er konkurransen utrolig. I Tyskland er det litt lettere å finne en slik skriving, Bayern blir igjen mester.

Så du tror egentlig ikke på Borussia med Haaland?

Han kan kjempe, men det blir veldig vanskelig å slå Bayern.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.