Bensinpriser. Kowalski kritiserer Pawlaks ord

DoRzeczy.pl: Tidligere visestatsminister Waldemar Pawlak argumenterer for at Polen ikke trenger Baltic Pipe, fordi de allerede har Yamal-rørledningen. Hvordan kommenterer du ordene til en PSL-politiker?

Janusz Kowalski: Vi vet allerede hvorfor Waldemar Pawlak vendte tilbake til polsk politikk som en av lederne for det polske folkepartiet. PSL er imidlertid alltid aktiv når det gjelder å signere en kontrakt med Russland, eller når en gasskontrakt er i ferd med å utløpe. Dette er Waldemar Pawlaks skandaløse ord om at Polen ikke trenger gassforbindelse med Norge. I virkeligheten opprettholder den politikken som ble fulgt av Waldemar Pawlak og Donald Tusk, som bestemte seg for å stanse byggingen av Baltic Pipe i 2008. Den samme regjeringen forsinket byggingen av gassterminalen i Świnoujście og endret formelen. La meg minne deg på i formelen utviklet av avdøde president Lech Kaczyński og statsminister Jarosław Kaczyński, at gassterminalen skulle være den som ville diversifisere, det vil si erstatte russisk gass. I formelen implementert av regjeringen til PO-PSL, skulle det bare være en sikring i tilfelle avbrudd i gassforsyningen til Russland. Derfor snakker Waldemar Pawlak i dag, etter min mening, med stemmen til Gazprom, stemmen til russiske interesser. Tidligere visestatsminister sier det Vladimir Putin vil høre. Hvis noen er i tvil om hvorfor Tusk og Pawlak ikke kan komme tilbake til makten, vennligst hør dem i dag.

Hvorfor også Donald Tusk?

Fordi lederen av OP foreslår en lignende løsning. Det var Tusk som sa at Polen skulle akseptere det såkalte gruppekjøpet av gass fra EU-kommisjonen, det vil si de facto fra Tyskland. Dette betyr at Donald Tusk, som leder av European People’s Party, politisk fullt avhengig av det tyske CDU, er en talsmann for at Polen skal avstå fra sin suverenitet ved å bygge en kurv av naturgassimport og være prisgitt Europa.Kommisjonen, som ville kjøpe gass fra Nord Stream.1 eller 2, med europeisk eller tysk merkelapp, ville da selge gass til Polen og vi ville ikke kunne kjøpe gass fra andre retninger.

Du nevnte det for et år siden at oppsigelsen av Yamal-kontrakten vil aktivere noen mennesker.

Jeg sa og husket at PO-PSL-teamet førte til signeringen av en fatal kontrakt med Gazprom. De økte avhengigheten av Russland til 2 milliarder kubikkmeter. Hvis vi skulle kjøpe disse 2 milliardene fra andre markeder, ville gass vært billigere i dag. La meg minne deg på at det var PO-PSL-regjeringen som ga grønt lys til kanselleringen av én milliard zloty for overføring av gass gjennom Polens territorium gjennom Yamal-rørledningen. Faktisk, i dag subsidierer Polen gass for den tyske økonomien, fordi vi bør huske at selskapet «EuroPol gas», eieren av Yamal-rørledningen, tjente hundrevis av millioner, fra 300-400 millioner PLN per år for overføring av 27 milliarder kubikkmeter av gassmålere til forbrukere.

Etter Donald Tusks avgjørelse ble EuroPol gass fortjeneste beregnet til PLN 21 millioner netto, noe som betyr at gassen ble overført gratis til Tyskland. Derfor starter Waldemar Pawlaks fortelling, som er fortellingen om Putin og Gazprom, en ny periode i politikken. Ikke bare er Civic Platform og PSL talsmenn for å innføre sanksjoner mot Polen i EU-arenaen, de hevder til og med å frata Polen Polens suverenitet, men de tar også til orde for fjerning av vår energisuverenitet. Vi vil ikke la Donald Tusk og Waldemar Pawlak komme tilbake til makten, og vi vil aldri tillate oss å bli avhengige av russisk gass.

Les også:
Małecki: Russland har erstattet stridsvogner og rifler med gass- og oljerørledninger
Les også:
Hvordan Putin gjorde Europa forbanna: en anmeldelse i europeisk presse

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.