Anna Jönsson Haag er tilbake – hun kjører skiklassikerne

I mars 2018 avsluttet Anna Jönsson Haag sin elitekarriere. Merittlisten inkluderte OL-gull på stafett, individuell OL-sølv og flere medaljer i verdenscupen. Nå, nesten fire år senere, gleder han seg til å bære nummerlappen igjen.

– Før måtte jeg kun fokusere på meg selv, nå har jeg en liten familie som er på toget. Det er et comeback å ta på seg nummerlappen, men på en helt annen måte, som føles helt rettferdig og veldig gøy.

De fem første løpene går

35-åringen kjører for det norske langdistanselaget Team Kaffebryggeriet med blant andre lagleder Vetle Thyli, som også stiller i skiklassikerne. Planen er etter helgens premiere også å gå de fire første rennene etter årets slutt.

– Det blir også en ny utfordring å ta med seg barna og se hvordan det fungerer. Men jeg savnet å gå ut med et lag, nyte Alpene og ha den utfordringen som er en konkurranse.

– Det er veldig gøy å gjøre det slik og jeg fullførte løp for å prøve å nå mesterskapet som jeg gjorde før. Nå er det mer for opplevelsen og bare den følelsen når du krysser målstreken og føler: «Å, hva fikk jeg i dag. Gud, så bra dette var”. Jeg har det bildet av målet foran meg, sier Jönsson Haag, som tidligere deltok i noen av rennene som inngår i Ski Classics.

Gled deg over å konkurrere i et lag

Helgens renn i Orsa er første gang han møter hele sitt nye lag og understreker gleden ved å stille som lag igjen og utfordringen med Ski Classics.

– Å komme tilbake til et lag er veldig gøy og det er litt deilig å få æren av å være det. Så jeg tror jeg har utrolig mye å lære om hvordan man tenker når man kjører i lag. Det er to andre jenter så jeg tror vi kommer til å lære av hverandre, men det er fint at dere kjører litt sammen.

«Ikke tren i nærheten av det jeg gjorde før»

Jönsson Haag ser frem til helgens premiere og innrømmer at når det først starter med konkurrenter som Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren og Marit Björgen, vil både nerver og «konkurransehorn» vokse.

– Jeg tror absolutt at konkurransehornene vokser, men de samsvarer nok også litt med formen jeg har og nivået jeg er på. Jeg lovet å være snill mot meg selv og ta ham for det han er. Jeg trener ikke i nærheten av det jeg har gjort før, og jeg har ikke den tiden eller jeg vil ikke ha det. Men jeg skal nyte og nyte å se hva kroppen min tåler med de forholdene jeg gir den i dag.

LISTE: Her kan du se Granfondo Cup

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Her kan du se langløpscupen

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.