Amerikanske militærfly styrtet i Norge

Fire personer ble nummer to VG var på et treningsoppdrag på et amerikansk militærfly, modell V-22 Osprey. Men den landet ikke ved 18-tiden som forventet. Flyet ble senere meldt savnet i området rundt Bodø i Nord-Norge.

Flyet var en del av NATO Cold Response-øvelsen som for tiden pågår i Norge, bekrefter NRKs forsvar. NATO og flere samarbeidsland, deriblant Sverige, deltar i øvelsen som går fra 14. mars til 1. april.

Lørdag morgen meldte norsk politi at alle fire marinekorpssoldater om bord omkom i styrten i Bayern kommune, ifølge en pressemelding. melder VG og andre norske medier.

– Dessverre er det bekreftet at alle de fire passasjerene som var om bord i flyet er døde. Etter det politiet kjenner til er alle fire amerikanske statsborgere, sier gruppeleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt, ifølge NRK.

Nyheten om de fire soldatenes død er dypt trist, skriver den sosialdemokratiske statsministeren Jonas Gahr Støre på Twitter.

Det er med stor sorg vi mottok nyheten om at fire amerikanske soldater døde i en flyulykke i natt. Soldatene deltok i NATO Cold Response-øvelsen. Våre dypeste kondolanser går til familiene til soldatene, pårørende og medsoldater i deres enheter.

Åstedet for ulykken er identifisert

Helikopteret deltok i søket etter flyet og fanget ifølge NRK opp et nødsignal klokken 21.17. Funnene ble også sett i land i Beiarn kommune, sier Hovedredningssentralen, som har ansvaret for redningstjenesten i Norge.

Først ved 01.30-tiden natt til lørdag klarte norske redningsmenn å nå ulykkesstedet og fortsetter nå etterforskningen av flyulykken, ifølge norsk politis pressemelding.

Ugunstige værforhold i området

Det skal ha vært vanskelige værforhold i området. Klokken 23.30 meldte politiet til norske medier at redningsaksjonene omfattet snøscootere og letepatruljer til fots.

Leteaksjonen ble hemmet av vanskelige værforhold i området og både snøskutere og letepatruljer ble satt inn til fots.

Helikopteret som deltok i søket måtte trekke seg på grunn av den sterke vinden.

Modell rammet av en ulykke

V-22 Osprey-flyene er produsert av Bell og Boieng og har vært involvert i flere ulykker siden de ble introdusert av det amerikanske militæret i 2007. Advarselsskilt var allerede tilstede under testing på 1990-tallet, med fire ofre der totalt 30 mennesker døde.

Siden 2008 har Osprey-fly vært involvert i 28 alvorlige ulykker. 16 mennesker har mistet livet siden 2010.

Vil du vite mer om hvordan fastlege jobber med kvalitetsjournalistikk? Les våre etiske regler her.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.