AIK falt med det merkelige målet i Norge

To uker ut i sommerpausen besøkte AIK den norske byen Molde lørdag for første gang noensinne, da den Allsvenskan-toeren braket sammen med Eliteserien-toeren. Tidligere AIK-spiller Mattias Moström er nå en del av Molde FKs lederstab etter å ha spilt for klubben mellom 2007 og 2020. AIK-manager Bartosz Grzelak har stilt med følgende startellever: Budimir Janošević , Erick Otieno, Mikael Lustig, Collins Sichenje, Axel Björnström, Zachary Elbouzedi, Sebastian Larsson (K), Yasin Ayari, Nicolás Stefanelli, Jordan Larsson og Henry Atola. På benken satt John Guidetti, Amar Abdirahman Ahmed, Jesper Ceesay, Tom Strannegård, Erik Ring, Ahmad Faqa, Alexander Fesshaie, Daniel Henareh og William Rashidi og Nabil Bahoui på tribunen. AIK reiste til Norge uten spillerne som ble tatt ut til landslagskampene i juni: Josafat Mendes, Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Milošević, Bilal Hussein, Kristoffer Nordfeldt og Benjamin Mbunga Kimpioka samt Per Karlsson.

Dommer Marius Hansen Grøtta førte til at kampen ble avbrutt klokken 11:59 og bortelaget kledd i hvitt trillet ballen gjennom Nicolás Stefanelli da temperaturen viste 18 grader. AIK startet mot hjemmelagets lille hæl på kortside, mens Molde FK angrep kortsiden bestående av 15 AIK-fans. I kampens femte minutt løp Erling Knudtzon nesten ned til høyre inn i AIKs sekstenmeter, men Axel Björnström brøt elegant med høy volley. Men hjemmelaget holdt ballen og like etter skjøt Erick Otieno gjennom dekning i et høyre hjørne. Corneren ble tatt av lagkaptein Magnus Wolff Eikrem, med bakgrunn i Malmö FF, og nådde midtstopper Eirik Haugan som var sentralt plassert for å møte volley og målet var uoppnåelig, lavt i høyre hjørne. Tid for å fullføre 05:24. Midtstopper Collins Sichenje tok juling på situasjonen og fikk behandling før han kunne fortsette. I kampens 11. minutt slo Axel Björnström en pasning fra venstrekanten etter bakken til Jordan Larsson midt på sekstenmeteren. Helsingborgs Olympia-helt skjøt et direkte skudd forbi bakken nede på venstresiden, men keeper Jacob Karlstrøm reddet og returen ble klarert.

Molde FK var fremste lag og 19 minutter ut i kampen var Markus Kaasa nær ved å score midt i AIKs sekstenmeter, men Axel Björnström fulgte godt med på situasjonen og slo igjennom i siste øyeblikk. Fire minutter senere var det tid for AIKs første corner, som kom etter et presset innlegg fra Erick Otieno som ble headet inn foran mål. Venstre hjørne ble slått av Sebastian Larsson mot høyre endestolpe der Mikael Lustig møtte pannen, men ballen ble enkelt fanget av keeper til tross for at skuddet gikk litt utenfor stolpen. I kampens 28. minutt falt Sivert Mannsverk i angrepsfeltet etter en duell med Sebastian Larsson, men dommer Marius Hansen Grøtta vinket riktig av. AIK snudde kampen og Nicolás Stefanelli avsluttet hardt fra distanse, og tvang keeperen til å stikke ballen inn i et mislykket høyre hjørne. Tre minutter senere ble det en ny brann i AIK-målet etter at David Datro Fofana falt i forbindelse med et Erick Otieno-brudd på backlinjen, men dommeren ropte hjørnespark om enn fra tribunen var det kanskje antydning til et straffespark.

Det var litt mer enn AIK på slutten av 1. omgang, og med drøye ti minutter igjen av pause befant Jordan Larsson seg med en ball inn i sentrum av Henry «Meja» Atola, som elegant avverget keeperen sin. men ballen trillet bort til keeper. I det 42. minutt svarte David Datro Fofana med et fint spill på midtbanen og frigjorde Emil Breivik, men den lynraske Erick Otieno rakk og smadret to ganger før forsvaret tok saken i egne hender. Minuttet senere ble en lang ball løftet i Moldes sekstenmeter og Nicolás Stefanelli volleyet inn, men krysset ballen like utenfor høyre nærstolpe. I det nest siste minuttet av den ordinære 45-kampen slo Sebastian Larsson et innlegg til Erick Otieno helt til høyre i 16-meteren og høyrebacken avsluttet med et fint, presset skudd mot venstre, men keeper kjørte ballen. i hjørnet. Venstre hjørne ble tatt av Sebastian Larsson og nådd foran mål og ballen gikk rett i hjemmelagets mål, headet av forsvarer Markus Kaasa, men dommeren hadde merket et dytt i forbindelse med hodet og utligningsmålet ble utestengt. Etter et minutts tilleggstid begynte tiden å renne ut.

AIK gjorde tre bytter i andre omgang da Amar Abdirahman Ahmed, Jesper Ceesay og Erik Ring erstattet Nicolás Stefanelli, Sebastian Larsson og Zachary Elbouzedi. Hjemmelaget var enda verre stilt og gjorde fire endringer, inkludert å bytte ut keeper til fordel for Oliver Petersen. David Datro Fofana startet kampen og hjemmelaget tok umiddelbart ledelsen. I det 47. minutt skjøt David Datro Fofana hardt mot høyre tverrligger, men Budimir Janošević svarte med en god redning. Bare åtte minutter ut i omgangen slo hjemmelaget et hardt frispark fra høyre side mot AIKs mål og Collins Sichenje headet ballen forbi Budimir Janošević fra et høyre hjørne som avsluttet med nok et skudd fra hjemmelaget som også ble dekket av Collins. Sichenje i målområdet. I kampens 56. minutt rykket Amar Abdirahman Ahmed til venstrekanten, gikk inn i 16-meteren og forsøkte å finne Jordan Larsson foran mål, men forsvaret klarerte ballen fra føttene til AIK-spissen. I kampens 58. minutt var Molde FK nær en tomålsledelse da Magnus Retsius Grødem sikret seg en glimrende posisjon sentralt etter at hjemmelaget rykket ned på høyrekanten, men avslutningen la mye å ønske og nesten ferdig. på fjellet ved Aker Stadion.

Etter en times spill var det tid for ytterligere tre bytter for AIK da Jordan Larsson, Erick Otieno og Mikael Lustig forlot banen og ble erstattet av Tom Strannegård, William Rashidi og Ahmad Faqa. Like etter at spillet ble gjenopptatt etter byttene, ble det et raskt og mindre underholdende frispark for en hjemmespiller, men Budimir Janošević svarte med en flott redning og vippet ballen inn i et mislykket høyre hjørne. Problemene fortsatte imidlertid like etter for Gnaget, og i det 62. minutt slapp bortelaget inn straffe etter at Benjamin Tiedemann ble felt av Collins Sichenje. David Datro Fofana gikk frem for å la ballen inn fra straffemerket, men målstreken gikk en knapp meter fra høyre stolpe. Minuttet senere spilte straffekasteren til høyre i AIK-feltet ballen til en soren Magnus Retsius Grødem som tok revansje for feilen seks minutter tidligere og avsluttet direkte med å slå ballen til venstre i mål, sjanseløs for AIK-keeperen og det sto 2-0 etter 63:42. Avslutningen var hjemmelagets 12. i andre omgang, sammenlignet med AIKs null avslutninger frem til da.

Kampen så nesten avgjort ut da AIK ikke skapte mye foran i andre omgang, men da kampklokken nådde 73 avspillinger minutter satte Amar Abdirahman Ahmed fart på midten og klarerte Tom Strannegård. AIK-spilleren chippet ballen over keeper med venstrefoten og fikk redusert etter 72:58. I forhold til målet ble John Guidetti byttet ut da han erstattet Henry Atola. Minutter senere trakk Yasin Ayari seg og ble erstattet av Alexander Fesshaie. AIKs første reelle sjanse til utligning kom i det 86. minutt av kampen da Erik Ring møtte ballen i 16-meteren, men klarte ikke å holde på målet, men skjøt høyt i en virkelig god en-posisjon. Like etter klarte keeper Oliver Petersen å fange en løs ball like foran føttene på John Guidetti, som var nær ved å få en vellykket debut. På pause brøt David Datro Fofana gjennom AIK-forsvaret og gikk inn i venstrekanten av det offensive sekstenmeteren, men den stressede avslutningen ble mislykket og gikk flere meter fra venstre stolpe. På slutten av pausetiden fikk Collins Sichenje gult kort etter å ha falt en motstander på midtbanen for å unngå en turnover. Kort tid etter, på slutten av de tre minuttene med tilleggstid, avlyste dommeren kampen.