Adder til finalen: Roberts helt

Jamina Roberts. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Vipers Kristiansand er klare for Champions League-finalen. Det norske laget beseiret Györ 37-35, bak åtte mål fra Jamina Roberts.

Jamina Roberts og Sofie Börjesson har sjansen til å vinne Champions League for første gang i karrieren. Det er klart etter at Vipers Kristiansand viste klasse og beseiret Linn Blohms Györ i semifinalen.

Det var Vipers som tok ledelsen i starten av en hektisk førsteomgang. Målene kom på løpende bånd og norsk side var klart bedre og fortjent foran med 18-23 ved pause.

Vipers så ut til å ha total kontroll over kampen også i andre omgang, men i sluttfasen bød lagene på spenning. Nze Minko sørget for 35-36 og plutselig var Györ bare én ball unna ledende Vipers. Vyakhireva avgjorde imidlertid kampen med åtte sekunder igjen da hun sørget for 35-37.

Seieren betyr at Roberts, Börjesson og Vipers Kristiansand skal spille finalen i morgen. Det norske laget har dermed sjansen til å ta hjem Champions League for tredje gang på rad, og Katrine Lunde kan ta hjem tittelen for syvende gang i karrieren – og dermed bli historisk.

Roberts var Vipers» ledende målscorer med sine åtte treff. Kampens mann var imidlertid Norges Stine Oftedal, som scoret elleve mål for Györ. Blohm måtte forlate kampen uten mål.

Markører gjør: S. Oftedal 11, A. Gros 9, A. Hansen 3, E. Nze Minko 3, L. Haugsted 2, K. Dale 2, Y. Broch 1, D. Faluvegi 1, V. Gyori-Lukacs 1, Ryu Eun -Hee 1, N. Schatzl 1

Vipers Kristiansand Scorer: J.Roberts 8M. Jerabkova 7, A. Vyakhireva 5, K. Jezic 4, S. Naes 4, K. Tchaptchet 3, VR Dahl 2