Ada Hegeberg markerer hjemkomsten til Norge på episk vis med et 60-minutters hat-trick

Etter fem års fravær fra det norske landslaget markerte Ada Hegerberg sitt internasjonale comeback i episk stil, og noterte et hat-trick i en skjev 5-1 seier over Kosovo i UEFAs verdensmesterskap for kvinner. Fans kan se UEFAs verdensmesterskap for kvinner i kvalifiseringen live og på forespørsel med Supreme +.

Hegerberg gikk fra landslaget i 2017 med henvisning til manglende respekt for kvinnelige fotballspillere i Norge og vant tidenes første Gullball i kvinnefotballhistorien i 2018.

Spissen har spilt for Frankrikes divisjon 1-lag Olympique Lyonnais siden 2014 og har vunnet flere nasjonale titler og var en del av Lyons dynastiske UEFA Women’s Champions League-tittelrekke, og vant turneringen fem ganger på rad.

Nå er den 26 år gamle spissen tilbake for Norge og har tapt lite tid på å få gjennomslag i sin første landskamp siden hans lange fravær. Hegerberg headet Caroline Graham Hansens innlegg nær lengste stolpe for sitt første mål. Han fant bunnen av nettet kun to minutter senere på bakken fra innsiden av sekstenmeteren.

Han fullførte dagen med tre mål i timen, løp på en ball foran Kosovo-keeper Florentina Kolgeci og slapp den inn i beina på målvakten.

Vil du ha mer dekning av kvinnefotball? Hør nedenfor og følg med Tredje angrepEn CBS Soccer-podcast dedikert til å gi deg alt du trenger å vite fra NWSL og rundt om i verden.

Tre mål på 60 minutter er ikke så mørkt. Hegerberg snakket om tilbakekomsten til landslaget med CBS Sports» Attacking Third-podcast for å diskutere slutt på hans fem år lange fravær fra internasjonal tjeneste og hvordan tidligere spiller Lise Klaveness, som nå er sjef for FA, hjalp under prosessen.

«Jeg skal være ærlig, jeg følte at det var på tide. Dette er ikke en avgjørelse over natten,» sa Hegerberg. «Det lå en rettssak bak, tydeligvis var jeg borte fra banen en stund og jeg måtte gå til side og tenke på ting. Det var en rettssak, spesielt med Lise Klaveness, forbundspresidenten, og hun har nådd ut for å diskutere hele situasjonen følte jeg at jeg snakket mer med en tidligere kollega.

«Lise var ikke medlem av forbundet i 2017, så jeg følte at jeg hadde et rom hvor jeg kunne snakke veldig fritt om situasjonen, og jeg vil bare tilbake dit og få kontakt med neste generasjon. Unge jenter, unge gutter. Jeg ønsker å komme tilbake med laget for å representere landet mitt, og jeg savnet det, og jeg følte at nå er tiden inne.»

UEFA World Cup-kvalifiseringskampene fortsetter for Norge 12. april, hvor laget møter Polen på Ullevaal Stadion i Oslo.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.