Et globalt team av forskere ledet av Jingwei Hou, professor ved University of Queensland, professor Lianzhou Wang og professor Vicki Chen, har oppfunnet en teknologi for å produsere en ny generasjon komposittglass for lysdiode (LED)-pærer og smarttelefoner, TV-er og dataskjermer. scitechdaily.com.
Denne oppdagelsen vil muliggjøre produksjon av glassskjermer som ikke bare vil være uknuselige, men som også vil sikre krystallklar bildekvalitet.
Hou sa at oppdagelsen var et stort skritt fremover i utviklingen av nanokrystallinsk perovskittteknologi, ettersom forskere tidligere bare hadde vært i stand til å bruke teknologien i et ekstremt tørt laboratoriemiljø.
«Materialene de sender ut er laget av nanokrystaller, som kalles blyhalogenidperovskitter,» sa han. «De kan fange opp solstrålene og gjøre dem om til fornybar elektrisitet, så de spiller en viktig rolle i neste generasjon av rimelige, men svært effektive solceller og i lovende områder som belysning.»
«Dessverre er disse nanokrystallene ekstremt følsomme for lys, varme, luft og vann – selv fuktigheten vår ville skade gjeldende enheter i løpet av minutter.»
«Vårt team av kjemiske ingeniører og materialforskere har oppfunnet en prosess for å pakke eller binde nanokrystaller til porøst glass.»
«Denne prosessen stabiliserer materialene, øker deres effektivitet og forhindrer unnslipping av giftige blyioner.»
Mr. Hou sa at teknologien er fleksibel og anvendelig på mange områder.
«Foreløpig anses QLED-er, eller kvantepunkt LED-skjermer, for å være den beste teknologien for å overføre et bilde,» sa han.
«Denne studien vil tillate oss å forbedre denne nanokrystallteknologien ved å levere ekstraordinær bildekvalitet og holdbarhet.»
Professor Vicky Chen sa at det var et spennende resultat.
«Ikke bare vil nanokrystallene bli sterkere, men vi vil være i stand til å kombinere deres optoelektroniske egenskaper med fantastisk lysutslippseffektivitet og svært ønskelige hvite lysdioder,» sa Chen.
«Denne oppdagelsen vil bane vei for en ny generasjon av nanokrystallinske glasskompositter som vil bli brukt til energikonvertering og katalyse.»
Funnene deres ble publisert i tidsskriftetVitenskap«.
Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»