Kunstig intelligens truer Spotify og artister

Universal Music Group ba nylig om at, inkludert Apple og Spotify, hindrer AI-tjenester fra å «lage» musikk for å trene sine nevrale nettverk. Ved å la AI høre på store mengder musikk, kan den lage sine egne sanger som høres ut som bestemte artister eller stiler.

Spotify har uttrykt åpenhet for en dialog om saken, men har ikke kommentert saken om å stoppe AI-tjenester fra å skrape plattformen for musikk i treningsformål. Plateselskaper ønsker imidlertid at strømmetjenester som Spotify skal stoppe AI-artister, og noen bekymrer seg for at AI snart vil produsere hitlister.

Det er allerede et kappløp i gang for hvem som skal bli kongen på veiene når det kommer til AI-teknologi. Plateselskaper ønsker åpenbart å beholde fotfestet i bransjen, men det kan være vanskelig hvis selskaper som Spotify har tilgang til store mengder data.

LES OGSÅ: Plateselskapsgiganten skal ha bedt Spotify blokkere AI-trening på sanger

Olaf Gersemanns debattartikkel på tysk Verden om musikk skapt av kunstig intelligens gikk viralt forrige uke. Han mener det bare er et spørsmål om tid før en AI-skapt hitlåt kommer.

– Alle blir musikere eller i det minste musikkprodusenter. Det er ingen tvil om at det bare er et spørsmål om tid før det lages sanger som har det som skal til for å bli en verdensomspennende hit, selv om det er tilfeldig, skriver Olaf Gersemann, og viser til at folk vil fortsette å bli inspirert av musikken. fra fortiden, burde ikke kunstig intelligens gjøre dette med?

Likevel vil de største popstjernene, som står for 90 prosent av strømmene, sannsynligvis klare seg bedre i en musikkverden dominert av kunstig intelligens. En mulig konsekvens av AI-musikk er at det blir vanskeligere for nye artister å bli hørt. Fremtiden til musikkbransjen risikerer derfor å bli både rotete og ulik.

Lionel Laurent hos Bloomberg skrev også en artikkel om saken, og mener plateselskapenes bekymringer er berettiget, samtidig som dette er en fin mulighet til å riste opp i bransjen med mål om å oppnå en mer rettferdig fordeling av inntektene.

– Plateselskaper tar ikke helt feil når de ber strømmeplattformer rydde opp til fordel for mer «menneskelig» musikk. Men dette er også en god mulighet til å finne mer rettferdige måter å distribuere strømmebytte og pleie nye menneskelige utøvere. Hvis hval er på nippet til å bli en musikalsk truet art, hvilket håp er det for resten av oss?, skriver Lionel Laurent Bloomberg.

LES OGSÅ: GAFFA PODDEN: «Det første AI-nettbrettet kommer?»

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *