42 svenske Tesla Supercharger-stasjoner åpne for alle elbiler
Teslas pilotprosjekt forbereder seg nok en gang. Et utvalgt antall svenske superladerstasjoner er nå åpnet for elbiler fra andre merker. Med det vil stasjoner som har åpnet i andre land også være tilgjengelige for svenske elbilister.Svenske elbilister kan nå lade noen Tesla Superchargers i flere europeiske land.

42 stasjoner med 542 hurtigladere, utplassert fra nord til sør over hele landet, legges den nå til Teslas pågående pilotprosjekt for å åpne sitt eget Supercharger-nettverk for alle elbiler med riktig ladeuttak.

Med det ble Tesla Superchargers over natten «det klart største hurtigladenettverket i Sverige i dag (> 150 kW)», skriver selskapet.

Fra første stund åpnet en rekke stasjoner i Nederland i november 2021, fulgt av blant annet Norge og Frankrike. I tillegg til Sverige utvides pilotprosjektet nå til en rekke stasjoner i Spania, Storbritannia, Belgia og Østerrike.

Svenske elbilister får det samtidig tilgang til alle Superchargers åpne i Europa, noe som burde gjøre bilferier enklere på en eller annen måte.

Ifølge Tesla er pilotprosjektet i gang for å «oppmuntre flere sjåfører til å gå over til elektrisk fremdrift». «Flere kunder som bruker Supercharger-nettverket vil tillate raskere utvidelse,» sier de også.

Stasjonene har åpnet de har alle mye ledig kapasitet og lover å ikke åpne de som ikke har det.

«Vi starter med noen få utvalgte stasjoner for å overvåke kapasitet, oppleve og evaluere resultater. Høybeleggsstasjonene vil ikke åpne for øyeblikket,» skriver Tesla i en pressemelding.

Krever app og riktig kontakt

For å kunne laste opp en elbil av et annet merke i en av Teslas åpne ladestasjoner, må du laste ned produsentens mobilapp. I appen kan du så finne og manuelt aktivere stolpen du står på etter å ha koblet til elbilen din.

En forutsetning for dette er at en elbil også har en såkalt CCS-kontakt, så pilotprosjektet er ikke for de som kjører for eksempel Nissan Leaf, fordi den heller har en Chademo-kontakt.

Her er hvor mye kostnaden koster

Tesla tilbyr et abonnement for de som ikke kjører Tesla til 129 SEK per måned. Så den variable prisen per kWh blir like mye som for Tesla-eiere. Uten abonnement er prisen i stedet et gjennomsnitt på 7,30 SEK per kWh, sier Tesla.

Her er de åpne bladene

Du kan finne ut hvilke svenske Supercharger-stasjoner som omfattes av Teslas pilotprosjekt på et kart funnet på produsentens hjemmeside.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Ingenting mangler! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.