19 år gamle Sävehof-midtbanespiller Felix Möller klar for håndball-EM

Felix Möller debuterte i dobbeltkampen mot Polen i november og landslagskaptein Glenn Solberg likte det han så. Så mye at Sävehof-spilleren, den eneste spilleren fra en svensk klubb, går inn i 18-troppen til EM.

– Vi ser en ung og meget lovende spiller som imponerer med sin forståelse for håndball og spesielt i forsvarsspillet, sier Glenn Solberg.

Ønsket om å gi Möller sjansen i kombinasjon med at forsvarsgeneral Max Darj hadde lyskeproblemer ligger bak at hele fire midtbanespillere ble tatt ut. I tillegg til nevnte duo er også Fredric Pettersson og Oscar Bergendahl med på EM-laget.

Ellers notert to debutanter i ligaen på venstre ni, der Eric Johansson fra Elverum og Karl Wallinius fra Montpelliers kolliderer med første bokstav Jonathan Carlsbogård på spilletid.

– Eric Johansson er en spiller som har mange ting, han kan bli så god han vil selv om vi ikke må glemme at han ble født i 2000. Wallinius har gjort enorm fremgang i Montpellier det siste året og er et fysisk monster, sier Glenn Solberg.

På keepersiden er Mikael Aggefors, som har hatt skadeproblemer, sklidd, og i stedet er Peter Johannesson og Tobias Thulin (den fjerde rookie) alternativene til veteranen og lagkaptein Andreas Palicka.

– Dette er nok det vanskeligste laget jeg har tatt opp så langt, sier kapteinen på det norske landslaget.

– Jeg føler vi har veldig bred bredde og to like gode lag i dette laget, men samtidig er det vanskelig å vite at det er mange gode spillere som ikke kommer.

13 av de 18 spillerne deltok og vant sølv i verdensmesterskapet i Egypt tidligere i år. Solbergs første seriesuksess ble fulgt av en kvartfinaletrekning mot Spania ved sommerens Tokyo-OL.

I EM venter Spania igjen på sin første gruppekamp i Bratislava, hvor Sverige debuterer mot Bosnia-Hercegovina 13. januar. Tsjekkia spiller også i gruppen der de to beste lagene går videre til mellomrunden.

I en eventuell mellomrunde kan land som Norge, Tyskland og Hviterussland vente.

– I de siste kampene mot de tre lagene har vi spilt uavgjort, så vi vet hvor tett det er og hvordan de kan avgjøre tilfeldighetene. Vi er ydmyke foran oppgaven, men vi vet også at vi er gode og vi kan spille jevnt og slå de beste lagene når vi er i toppen, så får vi se hvor langt vi kommer til Bratislava, sier Solberg.

Europeerne er i gang frem til 30. januar og medaljeutfordringene avgjøres i Budapest.

Det svenske laget gjenforenes kort tid etter årets slutt og kjønnsparene mot Nederland, i Jönköping 6. januar og i Alingsås to dager senere.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.