– Tanken er å matche helsevesenets behov med kompetansen og ressursene til forskning og næringsliv og dermed øke utviklingstakten, sier Erik Asplund, næringsstrateg og nestleder i Uppsalaregionen, i en pressemelding.

– Dersom vi lykkes med å styrke vårt økosystem for 3D-teknologi, vil kunnskap omdannes til innovasjoner som vil ha praktisk nytte i helsesektoren og samtidig kan skape utvikling og vekst i det lokale næringslivet på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. fortsetter.

I dag kan 3D-printing brukes til tilpassede implantater, anatomiske modeller og medisiner. Det pågår forskning ved Uppsala universitet på egnet materiale for trykking.

I dette prosjektet skal Akademisk sykehus også utvikle en modell for hvordan sykehuset kan jobbe med 3D-printing.

– I å investere kan vi samordne ressursene våre slik at flere pasienter og helsepersonell kan utnytte mulighetene og lære mer, sier Andreas Thor, professor i kjevekirurgi ved Universitetssykehuset.

Satsingen, som ble formelt lansert onsdag, vil i første omgang løpe i tre år. Disse inkluderer i tillegg til universitetet og regionen for eksempel Stuns Foundation og Uppsala Innovation Center. Budsjettet, finansiert av regionen og European Regional Development Fund, er på 20 millioner SEK.

Les også:
Skulderbladene til en hjemmelaget 3D-printer hjalp kirurgene i Västerås