Området biovitenskap var ikke i fokus da statsminister Ulf Kristersson (M) la frem den nye regjeringens politikk tirsdag formiddag, men noen nyheter har kommet.
I sin uvanlig lange regjeringserklæring viet Ulf Kristersson mesteparten av plassen til den varslede innstrammingen av kriminalitets- og migrasjonspolitikken, energispørsmål og forsvars- og sikkerhetspolitikk.
Han var kort om forskningspolitikk, men sa at universiteter og høyskoler «må styres mer på prinsipper om utdanningskvalitet og vitenskapelig fortreffelighet, enn på rene volummål.» Han understreket også at vitenskap og forskning må være fri for politisk gransking.
Da Ulf Kristersson endelig kom inn på helsefeltet, uttalte han at regjeringen har til hensikt å øke det nasjonale ansvaret for helsevesenet. En undersøkelse ønsker sett innenDet handler om fordeler og ulemper ved å innføre delvis eller fullt statlig eierskap på lang siktog detsn felles nasjonal digital infrastruktur ønsker bære utens.
I tillegg skal det etableres en nasjonal omsorgsetat der det meldes om ledig kapasitet og pasienter skal gis mulighet til å søke omsorg i hele landet.
Ifølge regjeringsuttalelsen skal det startes en omfattende utbygging av primærhelsetjenesten og det skal iverksettes særskilt satsing på likeverdig, nær og trygg omsorg for pasienten over hele landet. Det varsles særskilt satsing på barnekreft og kreftomsorg, inkludert ettervern og rehabilitering.
Ulf Kristersson varslet også en utredning for å styrke høykostnadsbeskyttelsen for tannpleie og gjøre den mer lik det som finnes i annen omsorg.
Tiltak for et samlet statlig ansvar for personlig assistanse etter LSS må vurderes.
Det satses spesielt på behandling av migrene, endometriose og overgangsalder, og lovverket må endres slik at det blir mulig å abortere også hjemme.
På området psykiske lidelser hos ungdom skal det innføres en juridisk garanti for bistand, i den forstand at barn med behov for hjelp og støtte skal få det innen maksimalt 30 dager.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»