– Føl selv hvor vakkert det er, sier Madelen Isaksson og holder frem den grønn-gule hansken.
– Først bruker jeg den som en skrubb for å fjerne alt støvet, og så er det massasje. Disse er ikke så enkle å kilde, da de fleste ofte er for vanskelige etter min mening. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant denne.
Det er konkurransene i Friends arena og gullvinner i EM i laget Wilma Hellström, som har bodd i Nederland i flere år, er en av de inviterte utøverne. Det betyr også at hestepasser Madelen Isaksson måtte reise hjem til Sverige for noen dager.
Gullhesten til EC Cicci-hoppen er fortsatt hjemme på gården. Den eneste hesten som har lov til å bli med ham til Stockholm er Quinti Von Hof, noe som betyr at Madelen Isaksson har uvanlig mye tid til å kun fokusere på ham.
– Vanligvis er han litt sjenert, men når Cicci ikke er i nærheten og stjeler litt av oppmerksomheten, er han arrogant, sier Madelen Isaksson med en varm latter.
Du kan se hvor mye han liker å være i sentrum. Når DNs fotograf, Pi Frisk, vil fange ham på bilde, tuller han med henne for å trekke frem latter.
Når det er når det er konkurransetid må hestene selvsagt være litt finere – er det fest, så får det være.
Hvordan får du hestepels til å skinne?
– Stemmer, og så stemmer. Det er ingen snarveier, sier Madelen Isaksson smilende.
– Men god ernæring er også viktig for at hester skal ha det bra inni seg. Pelsen er et godt tegn for å sjekke om de er i orden. Hvis de ikke gjør det, blir det kjedeligere.
Å holde en brun hest ren er én ting, men hvordan holder du hvite/grå hester fine under konkurranse?
– Med Cicci er det sjelden problemer. Det er veldig rent. Men vi har andre grå hester som ikke er det. Så finnes det faktisk ganske gode tørrsjampoløsninger – til å spraye på flekken – å bruke i en krise.
– Ja, hvis det ikke er den maksimale ødeleggelsen der selv ansiktene, øynene, mennene er skitne. Da påføres kun dusjen.
Når Quinti Von Hof Med sine fete hover og rett kjemmede man, har vallaken et virkelig majestetisk utseende.
Det at han ikke har en fancy frisyre er fordi han ikke liker å bli flettet spesielt godt.
– Nei, han liker det ikke og siden han har en mann som er komfortabel på den ene siden kan han være som han er, sier Madelen Isaksson bestemt.
Ikke bare hestens pels, hover og man skal være i utmerket stand, men også utstyret.
hodelag og sal må smøres jevnlig slik at skinnet forblir mykt og fint.
– Alt vi bruker er polert samme dag det ble brukt. Gjør du det til en vane, går alt raskt og greit og virker ikke spesielt vanskelig.
På Quinti Von Hofs hodelag er det et band med gulllenker.
– Det passer ham veldig bra fordi kontrasten blir tydelig. På en hvit hest blir det ikke like bra.
For Madelen Isaksson arbeidet til en groomer er en livsstil.
– Jeg har alltid likt å jobbe med hest, men jeg er ikke et konkurransemenneske i det hele tatt. Men jeg liker sport og jeg liker å reise og se ting. Derfor er dette den perfekte jobben.
I mange år jobbet hun som brudgom for den svenske landslagsrytteren Douglas Lindelöw i Skåne før hun fortsatte karrieren i utlandet med jobb hos den norske hopperen Ingrid Gjelsten som bodde i Nederland.
På begynnelsen av året begynte han å jobbe for Wilma Hellström og seks måneder senere feiret de to gullet i Milano.
– Helt til Wilma og Cicci gikk ut på dansegulvet var jeg ikke spesielt nervøs, men å stå på sidelinjen og være helt hjelpeløs er en plage, konstaterer hun.
Etter alle disse årene Madelen Isaksson vet hvilke rykteverktøy hun liker best.
– Jeg er veldig nøye med hva jeg bruker. Dette er følelsen jeg ser etter. De skal være behagelige å holde i. Nå tror jeg at jeg har det optimale settet med ting
Hva bør du absolutt ikke glemme når du skal på konkurranse?
– Salen først og fremst, men også hodelaget som tilpasser seg individuelt til hver enkelt hest. Og også rytterhjelmen og ridestøvlene, sier Madelen Isaksson.
For å vite mer:
Slik kommer hesten tilbake i toppform: «Min kone gir meg en fordel»
Tantens hest kan være Baryards håp for fremtiden
Guide: Hästfesten Sweden International Horse Show i Friends arena
«Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert.»