– Ved full bruk ville det vært mulig å produsere mer strøm enn hele Malmö og store deler av regionen forbruker, sier Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), president i Malmö kommunestyre.
– Prisene kan falle betydelig de kommende vintrene, sier Carl Johan Sonesson (M), president i regionrådet.
Öresundsverket ble gjenoppbygd etter å ha omgjort kull til naturgass for å erstatte Barsebäck atomkraftverk. Anlegget ble åpnet i 2009. I løpet av vintrene 2010 og 2011 var Øresundsbyrået på full kapasitet. Men det viste seg snart at naturgasskraftverket ikke var noen match for utbygging av vindkraft.
Svenska kraftnät sa nei til kjøpet
Eieren av Öresunds byrå, Uniper, tilbød Svenska kraftnät å kjøpe reservekraften når etterspørselen etter elektrisitet er størst, men prisen ble vurdert som for høy. I 2018 fikk Uniper tillatelse fra Svenska kraftnät til å selge Öresund-byrået. Et nederlandsk selskap har kjøpt viktige deler av verket som snart skal demonteres og fraktes til Asia.
– Vi har fått noen signaler om at det ikke er helt ferdigstilt. sier Carl Johan Sonesson, som antyder at det kan være mulig å forhindre avviklingen av Öresund-byrået.
– Det vi gjør nå er å fri til staten for å se om det kan være støtende og ta nødvendige nødvendige avgjørelser, sier Katrin Stjernfeldt Jammeh.
SVT Nyheter Skåne spurte næringsminister Ebba Busch (KD) om utspillet til skånepolitikerne, men fikk ikke svar. Sør-Sverige tidligere rapportert etter initiativ fra skånske politikere.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»