Fra 24. til 26. mars holder Norges Sentralparti landsmøte i Trondheim.
– Vi tror på hele Norge, sa partileder Trygve Slagsvold Vedum fredag.
Han er kjent som kanskje Norges morsomste politiker. I løpet av Vedums tre år i spissen for partiet har Senterpartiet ifølge meningsmålinger nesten doblet sin valgoppslutning sammenlignet med det katastrofale valget i 2013.
I følge en måling per uke Senterpartiet har vokst til å bli Norges tredje største parti, med nesten 13 % valgoppslutning.
Vedum trakk i sin tale fredag før landsmøtet fram partiets motstand mot sentralisering av det norske samfunnet, EU-innflytelse i Norge og utenlandsk oppkjøp av norske naturressurser, som vannkraft.
I debatten har sentrumspartiet skylda noen ganger ut av populisme, selv om partilederen har forsøkt å avfeie det ved å hevde at partiet har støttet den samme politikken i flere tiår.
– Det er ikke vi som snudde frakken i vinden, det er vinden som snudde, sier Trygve Slagsvold Vedum.
Valget er 11. september til Stortinget. Mye tyder på at dagens høyreregjering vil miste makten.
Ifølge meningsmålinger kan det bli flertall for en tenkt topartiregjering med Norges Socialdemokrater, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. I perioden 2005-2013 styrte de to partiene Norge, sammen med Sosialistisk Ventre.
Det norske sentralpartiet lener seg derfor mer til den politiske venstresiden enn sitt svenske søsterparti.
Etter nesten fire år i opposisjon i Norge får Senterpartiet nå oppslutning, blant annet på grunn av folkelig misnøye med det som blir sett på som regjeringens sentraliseringsprosjekt, som reformer av politi, arbeidsformidling og kommunestruktur.
Samtidig er det de som varsler at Senterpartiet kan ha toppet seg for tidlig og at partiets politikk vil bli gransket nærmere før valget.
Avisen Aftenposten har laget en samling som viser at Norge i Senterpartiets siste regjeringsperiode hadde mindre landbruk, færre barneskoler og færre akuttsykehus, til tross for Senterpartiets løfter om å satse på alt av landet.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»