Foto: Joakim Palmqvist
Satsingen må omfatte utdanning, forskning, innovasjon og kompetanseheving.
– Det er ulike perspektiver. Det ene er et rent helseperspektiv: våre ansatte i helsesektoren trenger å lære om e-helse, jobbe med våre arbeidsprosesser og gripe digitale muligheter, sier regiondirektør Ingeborg Eriksson.
– Det andre er attraktivitetsperspektivet, å introdusere ytterligere forskningselementer i virksomheten vår, styrke et attraktivt forskningsmiljø knyttet til e-helse, hvor vi allerede har tett samarbeid med e-helseinstituttet ved Linnéuniversitetet.
I tillegg til universitetet og regionen skal satsingen involvere både kommunene og næringslivet. Det kan resultere i nye utdanninger, forskerstoler og -stillinger, e-helseskole, felles arbeid og et grunnlag for studenter, forskere, klinikere og IT-fagfolk til å jobbe sammen.
Ingeborg Eriksson sier for eksempel at regionen kan kjøpe opplæringskurs for sine ansatte. Du kan også gjøre e-helse til en større del av medisinsk grunnutdanning. Kalmar har både regionalisert medisinutdanning gjennom Linköpings universitet og sykepleierutdanning, og har så langt for eksempel et valgfag i e-helse ved Linnéuniversitetet.
– Det er en måte å bringe akademiet nærmere virksomheten vår, sier Ingeborg Eriksson om satsingen.
Denne høsten vil partene utdype planene sine nærmere.
– Det er spennende og veldig gøy å gjøre det. Det er et framtidsspørsmål for oss og for hele helsevesenet, sier Ingeborg Eriksson.
Lakartidningen.se
«Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd.»