Ustyrtene om banksektoren fortsatte å forverres torsdag og Stockholmsbørsen fortsatte å stige – ved avslutningen glødet indeksen grønt:
• OMXSPI: +2,4 %
• OMXS30: +2,3 %
Dermed steg indeksen over store selskaper for fjerde dag på rad og for syvende dag på de ni siste.
H&M den stupte 16,3 % i sin kvartalsrapport med et driftsresultat på SEK 725 millioner i stedet for et forventet betydelig tap. En revaluering av den brukte plattformen Sellpy bidro med rundt 1 milliard SEK.
Også SBB utviklet seg sterkt på OMXS30, opp 5,1 %, fulgt av Sinch, SOM økt med 4,9 % etter å ha utnevnt Laurinda Pang til ny permanent administrerende direktør.
De store bankene fortsatte å ta igjen tapt terreng Handelsbanken OG Nordea holdt tritt med økninger på henholdsvis 3,7 % og 3,5 %.
Tross alt har indeksen for store selskaper gått tilbake Essity 1,3 prosent. Aksjen ble handlet uten rett til utbytte og fallet tilsvarer litt over halvparten av utbyttet på SEK 7,25.
Andre defensive selskaper som Tele2, Telia OG AstraZeneca.
Egetis Therapeutics bekreftet medieoppslag på ettermiddagen om at tilbudssamtaler var i gang med «visse eksterne parter». Aksjen er opp ca 38,5 prosent.
I løpet av formiddagen senket Handelsbanken sin kortsiktige anbefaling for Paradoks å holde fra tidligere kjøp. Spillutvikleren annonserte samtidig at de ville stenge studioene sine i Malmö og Umeå. Aksjen tapte 4,2 prosent.
I går New York-børsene
• S&P 500: +1,4 %
•Nasdaq: +1,8 %
Dow Jones: +1,0 %
Inflasjon, høyere renter og store aksjebevegelser. Hvor stor avkastning kan vi forvente av et år som dette? Hvilke fallgruver bør du unngå i aksjemarkedet? Og på hvilke områder er det vinnere?
Med Omnis søsterapp, Omni Ekonomi, får du Sveriges mest omfattende dekning av børs- og bedriftsnyheter. Legg til at ledende svenske aksjeeksperter svarer på de vanskelige spørsmålene og hjelper deg med å navigere i markedene.
Nå har alle Omni-lesere muligheten til en klok investering: prøv Omni Ekonomi i to måneder for kun 49 SEK (spar 269 SEK).
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»