Tasteatlas har latt leserne vurdere det beste kjøkkenet i verden basert på ingredienser, retter og drikke.
På toppen av rangeringen ligger middelhavslandene Italia, med en gjennomsnittskarakter på 4,72, Hellas og Spania. På bare niendeplass, bak land som Mexico, Tyrkia og USA, ligger Frankrike, hvis kjøkken ofte omtales som det beste i verden.
Sverige med en gjennomsnittskarakter på 4,03 får en svært gjennomsnittlig poengsum på 69., selv om nabolandet Norge ender opp med en gjennomsnittskarakter på 3,58 nederst på listen.
Kokken: «Knyttet til tradisjon og årstid»
Rangeringen kan virke noe overraskende gitt at Norge er det mest premierte landet i Bocuse d’Or, verdensmesterskapet i matlaging, som finner sted i Lyon i Frankrike annethvert år.
Den svenske kokken Anders Wigh jobber ved den svenske residensen i Oslo og er ekspert på norsk matkultur.
– I Norge er man veldig knyttet til tradisjon og årstid. Når det kommer til sesongen for enkelte retter, er det alt som betyr noe. Fårikål om høsten, pinnekjøtt og ribbe til jul og så skrei, eller torsk, forteller han til Visit Norway.
Slik kombinerer du mat og vin
«Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd.»