I Produkthuset i Åre sitter Ingrid Andersson og jobber med å organisere møter mellom bedrifter fra Tröndelag og Jämtland. Hun er prosjektleder for det nye interreg-prosjektet Gränslösá branschmöten.
– Hele prosjektet har som mål å styrke denne regionen. Når det gjelder næringssamarbeid er det for lite grenseoverskridende virksomhet, sier Ingrid Andersson
Mange års erfaring
Ingrid har vært selvstendig næringsdrivende i mange år og har drevet med opplæring og utvikling for organisasjoner og bedrifter gjennom livet. Hans prosjektkollega sitter på norsk side og sammen skal de fungere som et kontaktkontor over grensen.
Ifølge intervjuer gjort med flere gründere er det et stort behov for bransjerelaterte møteplasser:
– I Tröndelag skriker folk etter jobb. Og de vil at vi skal dit for å jobbe og søker også etter leverandører her, sier Ingrid.
Grenseoverskridende samarbeid
Anders Ahlqvist flyttet til Åre med familien for noen år siden. Han jobber i byggesektoren og vil gjerne samarbeide med norske bedrifter, men synes grensen mellom Norge og Sverige er en usynlig mur:
– Jeg er skåning og vet hvordan det er mellom København og Malmø, det er et stort steg. Og selv her i Jämtland liker du å være på svensk side og føler deg veldig usikker på å komme i kontakt med norske bedrifter selv om de er så nærme, sier Andera Ahlqvist.
EU-penger
Prosjektet ledes av Norsk Centralhandelskammer og Svensk Centralhandelskammer. Den er finansiert med EU-midler fra Interreg-programmet, Jämtlands läns regionforening, Nordtröndelag fylkeskommune, Sörtröndelag fylkeskommune, Stjördals kommune og Trondheim Næringsforening.
Prosjektet vil vare til slutten av august 2014.
«Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned.»