Men Norges Europaminister Elisabeth Aspaker sier hun ikke forstår dem som peker på en «norsk løsning» for Storbritannias fremtidige forhold til Europa.
– Jeg forstår ikke helt at du peker på den norske løsningen som det som bør være alternativet for Storbritannia, for i realiteten betyr det at du rett og slett gir fra deg medbestemmelsesretten. Det meste av lovgivningen som er vedtatt i Brussel må imidlertid aksepteres, sier Norges Europaminister Elisabeth Aspaker.
Det håper statsråden Storbritannia forblir i EU.
Selv om nordmenn stemte nei til EU i 1994, er Norge en del av det europeiske indre markedet. Den såkalte EØS-avtalen gir norske bedrifter mulighet til fritt å selge varer og tjenester i Europa.
Men dette skjer ikke gratis. Norge betaler rundt 8 milliarder SEK i EU-relaterte skatter i år. Videre forplikter EØS-avtalen Norge til å vedta rundt tre fjerdedeler av europeisk lovgivning, selv om Norge ikke kan delta i forhandlingsbordene i Brussel når lovene utformes.
Den norske regjeringen forsvarer imidlertid EØS-avtalen og anser den som gunstig for Norge.
Selv i Norge er det de som håper at den britiske folkeavstemningen også kan få til en endring i Norges forhold til EU.
Partikollegaen til Europaministeren i Höyre.
Organisasjonen Nei til EU håper på en fornyet debatt i Norge om å bryte EØS-avtalen og inngå en ren handelsavtale med EU.
«Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned.»