Med fleksible stålfundamenter og ladestasjoner har ST1 utvidet sin ladeinfrastruktur

North Projects, prosjektleder, ser en lys fremtid for ladeinfrastrukturen i Sverige. Tilgang til nye stålfundamenter som forenkler monteringen settes stor pris på av både gravemaskiner og elektroinstallatører.

-Johan Liljegren, Head of Power i North Projects, sier han har vært med på å bygge ladeinfrastruktur for entreprenører og ansatte ved ST1. Nordprosjektets fremtidsvisjon er at ladeinfrastrukturen skal bygges ut massivt, dette er bare begynnelsen på reisen vi må begi oss ut på. Det blir mye grunnarbeid og fundamentering som skal ned i bakken.

Når prest lanserte stålfundament I det svenske markedet grep North Projects muligheten og valgte å bruke stålfundamenter til sitt prosjekt med ST1. Stålfundamenter har vært på det norske markedet i flere år perioden av året. I Norge brukes de til både gatelykter og ladestasjoner. Grunnlaget er utviklet av Pretec Norge for å kunne tilby et vesentlig enklere alternativ til tradisjonelle betongfundamenter. Basen for ladesøylene er 500 mm høy og har en avstand mellom festene på 160 mm. Skruestørrelse M20.

Se installasjonsvideoen som ble produsert av Pretec ved hjelp av North Projects under prosjektet med ST1 HER!

bilde
-Linus Olsson, energiproduktsjef i Pretec Sverige sier at Pretec komplementerte stålbasen med en matt svart ladestasjon. Vi utviklet posten for å kunne tilby markedet et sett med fundament og stolpe fra oss som leverandør for å minimere antall kontaktflater for våre kunder. Stolpen monteres enkelt på nedgravd stålfundament og integreres deretter videre med rørbrakett for montering av tiltenkt ladeboks. Vi videreutvikler vårt produktspekter for å møte utviklingen i energibransjen.

Fordeler med arbeidsmiljøet for installatøren
-Vidar Hemmingsen, Segmentsjef for Gatelys og energi til Pretec Norge mener det norske markedet er svært positive til stålfundamenter og ønsker ikke å gå tilbake til betongfundamenter eller noen annen løsning. I tillegg til fordeler som lav vekt, enkel justering og fleksibel kabelføring, reduserer stålfundamenter nedetiden som ofte kreves mellom fundamentsenking. Med den lave vekten av stålfundamentet er belastet installatøren ikke på samme måte, er det derfor mulig å bygge et større antall fundamenter per dag enn med betongfundamenter.

I utviklingen av Pretecs stålfundamenter var brukervennlighet og kvalitet i fokus, det er viktig at fundamentene er i stand til å stå i mange år. Fra utsiden er det umulig å kontrollere hvor mye et fundament korroderer, derfor har Pretec valgt å behandle sine stålfundamenter og sine innfestinger overfladisk med PC Coat som er godkjent for bruk i sterkt korrosive miljøer (CX) av anerkjente SINTEF i Trondheim.

Erik Banehag, driftssjef i North Projects, oppsummerer Pretecs bruk av stålfundamenter; «Pretec stålfundamentene vi installerte har fungert veldig bra og er populære blant gravemaskiner som synes det er et håndterlig produkt sammenlignet med tradisjonelle betongfundamenter.»

bilde
Når gravemaskinen har gjort jobben sin og lagt grunnlaget, nå har vi virkelig mindre arbeid å gjøre, det er lettere for oss fordi vi bare må sette inn stolpen og så er det klart. Når vi bruker andre fundamenter, må vi gjøre noen innstillinger først – Johan Liljegren.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *